domingo, 26septiembre, 2021
29.2 C
Seville

Què farem, qui i com?

Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

El grito de la España muda

Esta pasada semana tuvo cierto relieve la decisión de la España vacía de presentarse a las próximas elecciones. Así, con este enfoque, se informó,...

Puigdemont: cuatro años jugando al gato y al ratón con el CNI

La detención de Carles Puigdemont en Cerdeña ha vuelto a desatar los rumores sobre el estrecho seguimiento que se le está haciendo al ex...

Pablo Casado pierde fuelle

El líder de la oposición y presidente del PP, Pablo Casado, pierde fuelle. Lo hace ante las encuestas, cuando hace un mes le daban...

El PP pretende ahora representar los valores de la UME frente a Moncloa cuando definió al grupo militar creado por Zapatero como «capricho faraónico»

Donde dije digo digo diego. Así está el PP con el tema de la tragedia por la erupción del volcán en Las Palmas. Pone...
- Publicidad-

Què farem? Com ho farem? Qui ho farà o quins ho faran?, evident el tema que encarrilo, és complex, emperò és de naturalesa social i tanmateix teòricament tothom ha d’estar-hi d’acord. No pas com un principi dogmàtic, ans al contrari ha de ser un fet eclèctic, on l’empirisme com a base treballada molt en la història, ens ha creat les pautes per anar-hi, amb la fermesa de que gairebé tothom, pensant en les lògiques divergències i els maximitzats grups, les classes socials, tan àmplies i absorbides per les obligacions diàries, les males experiències envers qui mana, i qui sosté el poder fèrriament provinent de les guerres, cops d’estat  i totes les malvistes de les ments i contra els drets socials, que ha de remarcar la democràcia que dissortadament a l’ens Espanya és una patètica mentida.

La gran pregunta que la fermesa de les classes que dominen la societat, amb poder econòmic que tot ho han obtingut amb males arts, la principal la guerra, on els exèrcits de tot el món acostumen a tenir maneres de disciplina adquirides en la minsa  capacitat de pensar, no pensen no és el seu ideal l’actuar i fer el bé com a premissa cívica, els importa el poder absolut, no ho diuen és la simulació, dels patriotes idíl·lics els que pensen en el bé de la nació-estat on han nascut en teoria en són ciutadans, emperò el seu gran projecte és tenir el poder, dominar tots els entrelligats i la veritable ciutadania els és indiferent exceptuant els gregaris que tenen al seu servei.

Hem de solucionar tots els inconvenients, tanmateix amb les dificultats que ens posaran qui té els poders fàctics, establerts, els auguris positius envers la dura i també crua i cruel realitat de massa grups socials que són tanmateix els generadors de riquesa amb ardu treball que no en tenen per res més que una migrada possibilitat d’arribar a la fi del mes si ha cobrat, consti com una rèmora que constantment denunciem. Sortosament hi ha hagut el 4 gener del 2021, cinquanta personalitats internacionals que demanen l’alliberament immediat dels presos polítics empresonats els exiliats i tots els situació de represàlia, fins els 2.800 persones en procés de judicial penal d’origen dels poders militars nazis que governen il·legítimament i despòtica un escàndol que avergonyeix a tot demòcrata de veres.   

La tenalla política-militar espanyola és un escàndol mundial, només l’entitat Espanya com a subjecte pot recordar-nos a Franco-Hitler, com demostren els militars jubilats, i els en exercici demanant, 26 milions fills de puta diuen que cal eliminar, un reculada a la civilització que és col·loca en la moral inquisitorial enyorant sang i fogueres. Té solució un estat-nació com Espanya? que no té cabuda al segle XXI.

El patetisme estructural, en ments sense capacitat cognitiva, en la mentalitat els sobresurt una capacitat cerebral curta, estricta, el  cervell el tenen ple de creus gammades i àligues franquistes, són els seus referents encara que realment és un enquistament amb tumors cerebrals heretats del militarisme, els que castiguen a la tropa però també a les màquines als fusells els canons si n’observen anomalies tècniques. En el nacionalisme tots circulen amb la dogmàtica que impossibilita el poder del poble el que  proclama en la paraula democràcia que hem d’assolir, per el indispensable progrés  creant un futur millor caminant cap una entesa real, una unitat on hi capiguem tots, tothom tot el món: Urbi et Orbi. Prou a les configuracions territorials creats a sang i foc.

La passivitat és negativa de cap manera, la mental roman situada a un nivell profund; les omissions de la realitat o fets simples contenen les  mateixes conseqüències d’ataràxia d’immobilitat. Recordem el militar i governador civil tanmateix incivil  el 1940 advertia “no hicimos y ganamos una guerra para oir hablar el catalan”, reconeix el hicimos, mostra que més que la república la identitat catalana, no els és permès en la seva  infernal ment. Resta perpetuat el “donde llega la llengua llega el imperio” i les pintades a les ciutats i pobles “eres español, habla español” . La inhabilitació del president de la Generalitat catalana, per una pancarta, que inquisitorialment van fer retirar; el President Torra va endarrerir-se despenjar-la un parell de dies. El fet abominable, no només és una de les falques discursives del poder, és objectivament una salvatjada que cal anular democràticament en el procedir del poder espanyol.   

El Felipe IV, en el tractat dels Pirineus el 1659 va regalar sis comarques catalanes, al rei francès, no sabem el preu pagat!.

Gibraltar nefasta espanyolitat va regalar-lo a perpetuïtat, a canvi que els anglesos incomplint  el Tractat de Gènova amb els catalans del 1659 les ridícules campanyes de “Gibraltar español” és la revelació d’un terrible nacionalisme espanyol. Espanyolisme d’un nacionalisme que esparvera a tot el poble. Només volen tropa, creu en tropa com el proppassat any un general estult com tots col·locat amb dos més del seu rang els primers dies de la pandèmia del Covid-19, usurpant el que era feina per professionals sanitaris el març del 2020 va dir que comptava amb un exèrcit de 45 milions de soldats, creient-se que té a tota la ciutadania alienada, com volen la ment dels soldats.

Gibraltar el varen regalar els espanyols del poder;  perpetuar-lo anglès a canvi de retirar les tropes angleses que ajudaven al catalans contra la guerra espanyola d’ocupació del 1705-1715. Hem viscut la del 1936-1939. Tota la dècada del 1940 hi ha totes les espanyes, centenars de milers de cossos dels assassinats tirats als vorals de camins i carreteres. A Barcelona a la platja de la Bota, mataven diàriament 200 catalanes i catalans, és el nefast calibre moral dels que tenen l’ofici de vessar sang dels que consideren enemics el nivell de vocació sanguinària dels militars és aquesta.

L’abril del 1938 Hitler va executar el que Franco li manava, a Barcelona gairebé van ser-ne víctimes mil persones per un intens allau d’hores de bombes llançades a la ciutat  va durar hores bombardejant-la. No van oblidar-se de bombardejar el mercat general de Granollers, que en sabem foren centenars les morts . Van rebre alhora, ensems, els bombardejos moltes ciutats catalanes.

Que farem i qui ho farà: no hi ha altre opció que donar tota la confiança al poble on catalanes i catalans, amb el dinamisme i l’encert dels darrers anys, actuant malgrat la inexistent transició del 78, que fou de pura demagògia per assolir la continuació de les maneres franquistes, Franco no va ser cap novetat, va ser continuador de les maneres clàssiques de la política històrica cruament militaritzada i amb una ignominiosa i sanguinària crueltat.

Al cap i a la fi tota la població catalana amb encerts o desencerts ha estat activa i a voltes lúcida, va ser quan no va fer cas de l’ordre de prohibició de la votació en referèndum del 1-O-2017, prohibir-ho per part del govern espanyol fou una clara diàfana vulneració de la Constitució.    

- Publicidad -

Relacionadas

- Advertisement -
- Publicidad -

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

Apología del terrorismo y libertad de expresión

El Ministerio de Justicia y Derechos Humanos (Minjusdh) advirtió que cualquier tipo de manifestación pública que respalde o enaltezca alguna organización terrorista o rinda...

Los primeros sondeos dan un empate técnico en Alemania

Se cierran los colegios electorales y empieza el recuento de votos en Alemania. El Partido Socialdemócrata alemán (SPD) y la coalición de la Unión...

Acabar con los despropósitos

Un gran huracán de locura nos arrasa. La enemistad y el descontento que se percibe por todo el orbe es una prueba de que...

Hasta los dioses quieren la máxima tensión en la F1 de este año

Era Rusia y era Sochi. Era Max Verstappen saliendo desde el último lugar de la parrilla. Era Lewis Hamilton fallando y perdiendo posiciones en la salida. Era...
- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

Apología del terrorismo y libertad de expresión

El Ministerio de Justicia y Derechos Humanos (Minjusdh) advirtió que cualquier tipo de manifestación pública que respalde o enaltezca alguna organización terrorista o rinda...

Los primeros sondeos dan un empate técnico en Alemania

Se cierran los colegios electorales y empieza el recuento de votos en Alemania. El Partido Socialdemócrata alemán (SPD) y la coalición de la Unión...

Acabar con los despropósitos

Un gran huracán de locura nos arrasa. La enemistad y el descontento que se percibe por todo el orbe es una prueba de que...

Hasta los dioses quieren la máxima tensión en la F1 de este año

Era Rusia y era Sochi. Era Max Verstappen saliendo desde el último lugar de la parrilla. Era Lewis Hamilton fallando y perdiendo posiciones en la salida. Era...