domingo, 5diciembre, 2021
16.3 C
Seville

La fèrtil civilitat

Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

El «enamoramiento» de la parte sanchista del Gobierno hacia Felipe VI ya roza lo enfermizo

Para desgracia de sus militantes, el PSOE de Pedro Sánchez es un partido que ha traicionado sus bases ideológicas más profundas y ha despreciado...

“Usted ha venido a matarme”

La mañana del lunes 9 de octubre de 1967, en La Higuera (Bolivia), bajo la semioscuridad de una sala de la precaria escuela del...

Los multimillonarios están «robando» dinero a la democracia

Hay una pregunta que la gente se puede hacer: ¿cómo saber si estás viviendo en una democracia? La respuesta puede ser muy complicada, sobre todo...

Covid, militares, jueces y el profesor Lafuente

Por curiosidad, ¿ha reparado usted en la cantidad de rondas informativas sobre la pandemia en las que, además de contagiados, hospitalizados, fallecidos, vacunados, olas,...
- Publicidad -
- Publicidad-

La civilitat és fèrtil socialment quan demostra bones maneres d’humanitat. És fèrtil quan te capacitat i espai de desenvolupar-se  a fi de bé. Hi ha la demostració de les nacions civilitzades de segles quan Catalunya el 1501, on els Drets i Constitucions, ja legalitzats i actius on el poble era valorat en primer ordre amb la paritat amb el monarca. La societat esdevé eixorca, estèril quan genera incivilització entre pobles i nacions veïnes i de la globalitat del món, la criminalitat assentada quan la inicia ocupació que esdevé tostemps guerrera, les espases de l’home armat amb ànsies imperialistes. L’ocupació militar esdevé destructiva colonitzadora amb la iniqua mala moral essent governabilitat armada.

Amb l’avidesa d’obtenir botins de combat i perpetuar-los amb lleis d’inspiració mafiosa  així els fan vitalicis en la pau que creen ells que és la dels cementiris. Comandant la societat els que s’adjudiquen medalles tanmateix ben  remunerades  amb vacu orgull nacionalista per el plaer de les castes reials, les bones de debò beneïdes pel cardenal de torn.

El predomini del barbarisme crea la palesa incivilitat; romanen ancorades en l’indomable poder monolític. No accepten instaurar la democràcia, en el seu veritable sentit de poder del poble, malgrat la realitat la falsegen a base de divulgar-la amb mètodes de propaganda de guerra, on la falsedat és un dogma. Formen perennes capteniments, dissimulen amb la gran mentida dels cims poderosos i efectives a benefici de glòries que presenten com a cíviques partint en plenitud de tiranies que presenten  com estat de Dret. Torbar la ment del poble amb sistemes del jacobinisme. Són maniobres de metonímia dominant estenen la confusió amb la devoció de les oracions. Analitzant la distòpia programada, fent anòmala la funció de la ment. Els espais socials  esdevenen qual fortins militars amb les alcassabes que situen la força ciutadana al seu servei. Cal saber que els servidors reben baixes remuneracions per complaure’ls amb engany resultant que el dit ciutadà des de les cúpules, però tractant-lo com súbdits i en grans llacunes d’homes esclavitzats.

Codificacions, adoctrinaments fan extraccions extremes en tots els àmbits el polític, el jurídic l’econòmic el cultural tot programat amb les eines que usades d’aprenentatge d’instrucció militar. La simulada supremacia dels governs usen totes les armes, hi ha la diglòssia usant el castellà de naturalesa neutre l’insulten i degraden a l’usar-lo d’arma de genocidi envers una altra llengua. El Tribunal Suprem on hi ha la toga d’Honor la Gran Creu de Ferro del Major Botxí, acaba de prohibir fa poc dies, que a València ens connectem en la llengua pròpia que és el català dit per científics no pot usar-se han de parlar i escriure en el pobre castellà denigrat com a arma contra la cultura, que és contra la humanitat ai las!, Creu de Ferro situada als pits que els correspon. L’arma li’n dic neollengua, la procedència i el valor de neutralitat no els val. Cal analitzar-lo amb l’agnotologia és la correcció que cal per analitzar la brutal perversitat.

Tots els mitjans usant pels poders, (hi ha múltiples diversos on executen). Empren “el ministeri de la Veritat” referint-se a les censures per manipular la informació. El “ministeri de la Pau” parlant dels encarregats de les guerres, i les repressions amb porres i fusells encara que siguin persones votant democràticament, successos patents amb els presos polítics catalans, els exiliats. Tot emperò són glòries de la pàtria. El “ministeri de l’Amor”, al·ludint als encarregats de la tortura en tots els vessants vitals. El “ministeri de l’Abundància” els que gestionen la escassetat i pobresa que generen. El seny és una paraula catalana amb alt significat moral col·lectiu, literari i intel·lectual. L’han malbaratat no es pot usar-lo lliurement, l’han pervertit amb malvada semàntica; quan la patuleia diuen seny amb patriòtic èmfasi volent la submissió eterna dels valors catalans.

Amb l’adoctrinament lingüístic socialitzen la ignorància, deixant al descobert el perquè del racisme socialitzat tanmateix amb eufemismes. Estem encadellats al franquisme-nazisme: Franco-Hitler.

Cap avenç s’ha produït arreu del món amb pactes amb la idiolatria tirana que emana del poder amb cristallina execució. Amb la unilateralitat tostemps s’ha avançat. A través de les dones amb les lluites sufragistes, els obrers, els estudiants. Les ètnies romanen esclavitzades. Hi ha un mur d’interessos espuris falcats amb les violències genèriques, generen prejudicis abjectes molt sedimentats són difícils de vèncer pel pes de segles, formen elits execrables, antisocials, demofòbiques empobrint la ciutadania, ensems el gangsterisme institucional acumula fortunes immenses  que defensen a capa i espasa, executant atemptats amb bombes i moltes víctimes  que inculpen al poble, essent els no sols inductors  i participants  assalariant amb diner públic, del poble, a assassins internacionals com l’imam de Ripoll, conegut internacionalment.

Volen confondre els botxins, a voltes són jutges, volent traspassar les víctimes. Espanya hi ha tristos exemples molts són recents que es mantenen latents en la societat. Els jutges estan punint amb clares il·legalitats han esdevingut botxins. La divisió de poders a l’estat espanyol és una fal·làcia que actua com una sola i violenta unitat criminal d’executors.

Des de Brussel·les els nostres exiliats han pogut i ho han fet denunciar els govern espanyols dirigit extralimitant-se en el seu poder que rau a l’expressió de l’article, 56 de la Constitució, cal dir.li al monarca Felipe V+I, s’ho ha guanyat amb actuacions que vol enaltir amb paraules com el “a por ellos”, amb una direcció clara volent fer diana culminant a la població catalana. De fet els Borbó tota la saga actua igual és congènit, mostren una mesquinesa profunda.

Les tiranies creen fòbies i vessen molta sang el 1641,. El rei Marti l’Humà sense descendència, a Catalunya va proclamar-se la República presidida per Pau Claris, el comte duc d’Olivares va enviar dos assassins professionals que van emmetzinar a Pau Claris. Aquest esperit d’armes eficaces està plenament aposentat a masses esperits que tenen un poder ommimade. Dècades posteriors a aquest assassinat es manté les tropes de Felipe V, el primer Borbó, assaltaren tota la confederació catalana aragonesa: Corona d’Aragó el 1714, una entrada a Barcelona, que cal saber les maneres de derruir una ciutat a través de malvestats absolutes on la ciutadania, van arribar a encadenar-los els ganivets de cuina. La proclama que qui lluités o denuncies als agressors i violentés Felipe V, seria executat.

Haurem vençut el poble quan puguem votar en democràcia allunyat per sempre més l’esperit de porres i fusells del 1-O-2017. Serà assolir dignament la democràcia i la solidaritat amb el poble, abastant tot el proïsme de l’univers.

- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -

3 Comentarios

 1. Es curioso observar como el nacionalismo insiste una y otra vez en lo que a todas luces son falsedades evidente.

  La primera falsedad es la del mito fundacional «La Cataluña del 1500» El paraíso perdido donde reinaba el orden la paz y los catalanes vivían en armonía con Dios y con la naturaleza.

  La verdad es que los derechos que entonces tenían las mujeres -la mitad de la población- en Cataluña era el derecho a ser violadas impunemente por sus amos o ejercer la prostitución para poder alimentar a sus hijos. La servidumbre y los campesino catalanes tenían derecho a morirse de hambre; que es lo que ocurría a menudo y los homosexuales tenían derecho a ser quemados en público. Esos y no otros son los famosos derechos que gozaban los catalanes y los no catalanes en el 1500.

  La segunda doble falsedad es que antes cada pueblo tenía su propio territorio en el que vivía en paz y todos los males se generaron cuando unos invadieron a otros.

  Los pueblos «naciones cultuales» o etnias (más de 10.000 en el mundo) han vivido mezclados siempre, tal como sucede hoy; romanos con íberos, catalanes con castellanos, mexicas con tlaxcalteca, hutus con tutsis y serbios con croatas. En la actual Nigeria se hablan más de 500 lenguas y conviven compartiendo pueblos y ciudades mas de 500 grupos de distintas naciones étnicas.

  Sobre las invasiones decir que la historia de la humanidad, (desde que salió de Äfrica) es la historia de las invasiones y de la superposición de etnias y pueblos en los mismos territorios.

  Los romanos invadieron «España», después vinieron los godos, los visigodos los fenicios, los árabes. Con los restos de las lenguas de unos y otros construimos las lenguas que hoy hablamos.

  Los Incas de Perú invadieron a los «mantas» de Ecuador, los mexica a los maya, los españoles a los mexica, los catalanes a los mallorquines y valencianos y los castellanos y aragoneses a los españoles árabes de Granada.

  Hoy seguimos viviendo en el mudo juntos y revueltos en comarcas, regiones, pueblos, ciudades, comunidades autónomas en -200 naciones políticas- más de 10.000 pueblo. Juntos y revueltos como en España, Cataluña y Barcelona.

  Compara las libertades y el bienestar que gozamos con las que tenían en el 1500 es una barbaridad de tal calibre que no tiene calificativo.

  Pretender crear una nación para cada uno de los 10.000 pueblos y separar a sus habitantes por grupos etno-lingüísticos , es una barbaridad todavía mayor.

  Hay que observar lo que ocurre en Israel-Palestina donde dos pueblos tratan de exterminarse mutuamente para construir su propia nación étnica. O lo sucedido en Yugoslavia y Ruanda, para darnos cuenta de adonde nos conduce la ideología de una nación para cada pueblo.

 2. senyor… Ortiz, les flagrants mentides del seu escrit on veu violacions a les dones. Hi havia l’any 1501 paritat legal de totes les persones amb el monarca. La catalanofòbia l’amaga i negala Real Academia Española de la Lengua en el seu Diccionari, pregunta-lis en directe la mateixa resposta. Quan és un trist fet de massa població amb la ment obnubilada per el sanguinari nacionalisme espanyol. Davant tanmateix d’una gran massa espanyola que està al costat de la democràcia en el seu autèntic valor i respecte a l’etimologia del mot.

 3. senyor… Ortiz, les flagrants mentides del seu escrit on veu violacions a les dones. Hi havia l’any 1501 paritat legal de totes les persones amb el monarca. La catalanofòbia l’amaga i nega la Real Academia Española de la Lengua en el seu Diccionari, pregunta-lis en directe la mateixa resposta. Quan és un trist fet de massa població amb la ment obnubilada per el sanguinari nacionalisme espanyol. Davant tanmateix d’una gran massa espanyola que està al costat de la democràcia en el seu autèntic valor i respecte a l’etimologia del mot. A Saragossa 1591 les tropes castellanes entrant a Aragó no van deixar cap dona de la pagesia en vida després de violar-les El Justicia de Aragon Juan de Lanuza, el defensar-les li va costar la mort esquarterat-lo

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

El asombro se parece a una fotografía

Hoy en día la fotografía se afirma como un modo de expresión, de comunicación y de información. Aparece en todas partes, en diarios, en...

Democracia y la destitución de gobierno

Los representantes de la bancada de oposición del Congreso de la República plantearon abiertamente la destitución del Presidente del Perú, José Pedro Castillo Terrones,...

No hay esperanza gilipollas

Sé que muchos se extrañaran por el título, y quizás, extrañados por esa soez, de la que no hago muestra habitualmente, pero ahora me...

El «enamoramiento» de la parte sanchista del Gobierno hacia Felipe VI ya roza lo enfermizo

Para desgracia de sus militantes, el PSOE de Pedro Sánchez es un partido que ha traicionado sus bases ideológicas más profundas y ha despreciado...
- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

El asombro se parece a una fotografía

Hoy en día la fotografía se afirma como un modo de expresión, de comunicación y de información. Aparece en todas partes, en diarios, en...

Democracia y la destitución de gobierno

Los representantes de la bancada de oposición del Congreso de la República plantearon abiertamente la destitución del Presidente del Perú, José Pedro Castillo Terrones,...

No hay esperanza gilipollas

Sé que muchos se extrañaran por el título, y quizás, extrañados por esa soez, de la que no hago muestra habitualmente, pero ahora me...

El «enamoramiento» de la parte sanchista del Gobierno hacia Felipe VI ya roza lo enfermizo

Para desgracia de sus militantes, el PSOE de Pedro Sánchez es un partido que ha traicionado sus bases ideológicas más profundas y ha despreciado...