El PDECat, demostrar que és més que JuntsxCat i una altre cosa diferent a La Crida per la República,  per ser allò que havia estat però sense que es recordi massa el que havia estat (CiU).

ERC guanyar com sigui al PDECat, JuntsxCat, La Crida o Convergència, el nom és el de menys. Guanyar. Ser el primer, ser el govern de qui sap què, d’una autonomia, d’una colònia, de quelcom intervingut, potser de res, però ser el primer.

La CUP, ser sempre a la oposició. Ser sempre les intencions, les contradiccions, la protesta, la crítica, l’auditor, ser l’Utopia, ser la intenció,  l’anti-tot i el voler-ho tot. Ser la revolució? No es pot fer la revolució tot sol.

I quin és l’objectiu de la gent independentista? De les persones? Del poble?

L’objectiu de tant simple és ambiciós.

És el que ha de ser, perquè és el que havia estat i pel que tant hem patit:

Anar units a fer país. A fer República.

I jo em pregunto, si els partits estan fets de persones, perquè l’objectiu de les persones es tant diferent del dels partits?

És una qüestió d’actitud.

Les persones tenen una actitud col·laborativa i els partits tenen una actitud competitiva.

L’actitud competitiva resta o divideix, si guanyo jo, perds tu. 1+1 pot ser 0.

Això és el 21D. Pels péls.

L’actitud col·laborativa suma o multiplica. Si anem junts, guanyem tots dos. 1+1 pot ser 3. Això és l’1O.

Ara toquen eleccions municipals i europees i els partits encara creuen que toca només guanyar i continuar amb la cantarella de la vella política, d’esquerres i dretes.

Doncs no, ara toca demostrar,  com a poble, que som la nova política que poble a poble, ciutat a ciutat i a Europa, estem determinats a anar units per fer un nou país i fer efectiva una República que ja hem proclamat.

Així que més val que els partits polítics en prengueu nota i canvieu d’actitud perquè les persones, des de fora, ja ho veiem i només és qüestió de temps que les persones que hi som, hi són dins ho vegin. Aleshores els partits es quedaran, ens quedarem, us quedareu sense persones, perquè les persones us passarem per sobre.

¿Quieres recibir las novedades de Diario16?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

doce − 6 =