jueves, 29julio, 2021
23.7 C
Seville

Què és educar?

Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

España logra el mejor récord mundial: podio entre los tres países con más vacunados contra el covid

Estos días de Olimpíadas, chovinismos nacionales y gestas deportivas, conviene no perder de vista que España ha batido el mejor de los récords mundiales...

Vivas da una soberana lección a Casado de cómo comportarse con la extrema derecha

Por fin un hombre sensato en el Partido Popular. Juan Jesús Vivas, presidente de Ceuta, no solo está lidiando con la crisis migratoria en...

El Repaso del 28 de julio: la medicina natural, el escándalo de las farmacéuticas y los opiáceos, la corrupción y los fondos europeos

Como cada día en El Repaso hablamos de las noticias de actualidad, y también de aquello que cuesta trabajo encontrar en los medios habituales...

Simone Biles dice basta ya a la explotación olímpica

Simone Biles, gran símbolo de la lucha por los derechos de la mujer y los negros, deja los Juegos Olímpicos. Un problema de ansiedad...
- Publicidad-

Ho pregunto amb interrogants, què és educar? ho faig perquè la manipulació, l’actuar dels homes en fan de l’educació l’eina d’establir doctrines, i així crear la prioritat que sigui doctrina favorable al sistema  establert, l’statu quo que bàsicament domina en vertical des de dalt de tot. Així des de les cúspides romanen en el poder real  l’esperit primari, aposentat en la riquesa tanmateix mal adquirida amb les armes, un cop creats els poders fàctics plenament assentats en l’esperit militarista, que és una realitat  universal, on l’ens Espanya hi destaca.   

Ho és universal el poder militar per primari. Homes i armes començant per punyals i llances per sentir-se i ser forts i poder instituir poders com la inquisició  així han fet fortuna amb una escandalosa immoralitat social. Robant milers de milions i guardar-los gelosament a paradisos fiscals, i aquí no ha passat res la societat ho assimila sense cap mal de ventre. Juan Carlos I, li atribueixo el cop d’estat contra les autonomies del  23-F-81. Això va servir-li per obtenir fama arreu, la badoqueria social va quedar reafirmada. Fou un fenomen patogen que es produeix per malaltia, així neurona a neurona s’atrofia la ment. S’educa a la població al servei de foscos i alhora mafiosos actes, com a guerres o cops d’estat on el poble és utilitzat com a soldadesca a fi i bé de l’intens militarisme dominant.    

En aquell 23 de febrer de 1981, el tinent coronel Tejero va  ser un motivat oficial però un soldat amb estrelles d’oficial de simple gregari, tanmateix rebent favors a la presó, tampoc van degradar-lo, això ja fou un clar senyal, no es pot qüestionar el favor rebut. La derivació cap a la llei dita Loapa, era inevitable.

Moralment s’han imposat i els monarques estan molt protegits per una devoció popular adquirida per la manca d’una educació igualitària Tot plegat  ha resultat un munt de falsedats imposades a través de processos que l’agnotología ens defineix.

- Publicidad-

El Doctor Robert Proctor, ha expressat així la ignorància divulgada i socialitzada com a gran eina. Manipular és l’operació a través de la qual l’audiència és menada a actuar i opinar en contra dels seus interessos bàsics coneixements i també de benestar. Els seus primers embats va ser per la propaganda que amb el consumisme ha fet i fa actualment crear begudes productes d’alimentació, i tots els àmbits comercials, un lliurament de l’esperit envers productes d’una exquisida devoció. Esperit religiós esdevingut en llargues permanències, actualment de tèbies evolucions per el Papat actual.

Tanmateix no va oblidar-se d’ampliar el poder en el món de les idees i la creació d’idiolatria repugnant nodrint  l’extrema dreta política i social capaç de tota mena de conquestes socials i violència dels homes armats de l’ens Espanya, utilitzats ignominiosament per rebatre fins i tot l’exercici de votació, el vot el gran instrument dels països democràtics. Tergiversant-t’ho foscament quan ho creuen oportú usen la violència sense ni mica d’escrúpols.   

Un soroll sec sobtat, en diem un esclafit, al País Valencià, Ses Illes Balears i Pitiüses, i a Catalunya estricte  que el govern més progressista de la història com s’anomenen, l’actual finals de l’any 2020, ha decretat que les tres regions dites ara comunitats, no poden en documents oficials usar la llengua natural, materna, pròpia o com vulgueu dir-li.

Una curta explicació: la ciutat de Barcelona tenia com patrona a Santa Eulàlia; emperò aquesta va actuar contra els reis Borbons, llavors aquests van imposar com a patrona barcelonina, la mare de Déu de la Mercè. Anècdotes convertides en llegats socials quan cal usar la fòbia contra els catalans per l’ens Espanya, manipulador i explotador del seu propi poble castellà, i tots els altres annexionats.

El primer Borbó Felipe V, va fer destruir el barri de la Ribera, el 1714 edificant-t’hi les muralles de la ciutadella, controlant amb armament fins i tot canons, per controlar la ciutat conquerida essent l’ara actual barri de la Ciutadella plenament consolidat. La població barcelonina fou terriblement maltractada fins assassinar-la i els soldats casa a casa per fer lligar amb cadenes els estris i ganivets de cuina a les taules, per que no tinguessin un ús de defensa. Les execucions de la ciutadania fou a diari.

Del 1939 endavant deu anys l’exèrcit franquista, assassinava unes 200 centes dues-cents persones diàries a la Platja de la Bota, tocant al Fòrum on hi ha també el  barri i platja del Bogatell.

Aquests dies he recordat a través d’un llibre, el Catedràtic de Lingüística espanyola Juan Carlos Moreno Cabrera nat a Madrid el 1956, on exerceix a la Universitat Autònoma de Madrid. Té publicats una vintena de llibres de lingüística.  El vaig conèixer a l’Espai Vilaweb del valencià Vicent Partal, des d’on Partal publica el seu diari digital. El Catedràtic Juan Carlos Moreno Cabrera, no s’està de defensar les llengües que es parlen a l’ens Espanya, fent-ne una aferrissada defensa qualificant amb enteresa i arguments, en referència a la llengua catalana, que és víctima d’etnocidi, al llarg de tota la història. Aleshores pot entendre’s la recent prohibició d’utilitzar la llengua territorial  entre País Valencià, Illes Balears, Pitiüses i Catalunya, en documents esdevinguts i corresponents a treballs entre els tres territoris anomenats. Recordo que el govern és PSOE i PODEMOS, el més progressista?  de la història.

Seria justícia instaurada i consolidada que l’educació fos en majúscula l’EDUCAR, com a causa i raó màxima de pau de justícia d’equitat entre gèneres i interclassista tota la societat, llastimosament que domina, qui comanda l’EDUCAR, és a ampli benefici directe dels que sense escrúpols mostren les armes i s’adjudiquen els pressupostos de l’Estat més alts que els d’assistència social. La paraula i magnificada unitat és això una paraula al servei de la “unidad” dels fidels servidors de tot el reialme que és la monarquia amb qui i quins l’acomboien.

- Publicidad -

Relacionadas

- Advertisement -
- Publicidad -

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

Pedro Sánchez acompaña a su nuevo equipo de Moncloa en la toma de posesión

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, quiso ayer acompañar a su nuevo equipo de Moncloa en su toma de posesión tras la crisis de...

La Audiencia Nacional ratifica la Orden que exige cumplir cuarentena a los viajeros procedentes de Argentina, Bolivia, Colombia y Namibia

La Sala de lo Contencioso-administrativo de la Audiencia Nacional ha ratificado la medida sanitaria contenida en la Orden SND/791/2021, de 23 de julio, por...

El Gobierno de coalición prorroga el Escudo Social hasta el 31 de octubre

El Gobierno de coalición, en un trabajo conjunto y coordinado entre todos los ministerios implicados, ha acordado prorrogar el Escudo Social hasta el próximo...
- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

Pedro Sánchez acompaña a su nuevo equipo de Moncloa en la toma de posesión

El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez, quiso ayer acompañar a su nuevo equipo de Moncloa en su toma de posesión tras la crisis de...

La Audiencia Nacional ratifica la Orden que exige cumplir cuarentena a los viajeros procedentes de Argentina, Bolivia, Colombia y Namibia

La Sala de lo Contencioso-administrativo de la Audiencia Nacional ha ratificado la medida sanitaria contenida en la Orden SND/791/2021, de 23 de julio, por...

El Gobierno de coalición prorroga el Escudo Social hasta el 31 de octubre

El Gobierno de coalición, en un trabajo conjunto y coordinado entre todos los ministerios implicados, ha acordado prorrogar el Escudo Social hasta el próximo...