viernes, 9junio, 2023
24.7 C
Seville

Presoners

Alexandre Pineda Fortuny
Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

- Publicidad -
- Publicidad-

Tothom o gairebé, sap que els  presoneres-presoners, estan entre barrots per haver produït mals socials contravenint les lleis. L’entrebanc succeeix a l’ens Espanya on es produeix el però generat a les cases, el territori propi català colonitzat aquesta possessió política, econòmica i en tots els espais de la llengua catalana. Cal tanmateix preguntar-se si es desenvolupa en llibertat o coerció política on no hi ha plenitud, tanmateix el poder poruc  pot deixar desplegar-se almenys en règim de vigilància.

El domini d’unes jerarquies que són enemics de la llibertat dels valors catalans com la llengua catalana i tots ells es produeixen socialment amb tots els àmbits; vaja millor expressió és amb la desgana d’un sistema que es vol del seu color únic, marcant la pretesa supremacia, essent aquesta una supremacia de guerra exercida amb eficàcia, es produeixen així espais i legalitats limitades. Volen el mandat unívoc un de sol, sense dubte l’espai d’ells; el trànsit social es produeix amb documentació personal i salva conduïts de control de les diversitats, són les formes establertes per  les jerarquies que comanden  fèrriament i molt mal dissimulada la monarquia.

Tanmateix hem d’anar a les presoneres i presoners, persones que els han involucrat en una mentida de ple de morbosa sàvia.  Emperò les faules les nyepes són estructurals, són pilars fonamentals de la política d’un color unívoc  imposat de segles de manera que s’ha consolidat de ple acumulant tot el poder polític d’inspiració militar, roman doncs han socialitzat una supremacia que creuen els que en gaudeixen com un plaer diví, guanyat amb “volveran las espadas victoriosas” amenitzades per la religió i el compliment de santes misses i d’oficis catedralicis amb el seu profund i ben dirigit resar.

Les persones empresonades, són un insult ho han estat per el Dret de Guerra contra Catalunya, demostra tot que és una Espanya en fallida que és un fonament de la “unidad” pàtria on és banyen els que en gaudeixen en piscines que s’han emplenat amb llet de cabra. Les presons on  ja hi porten tres anys entre reixes i totes les sentències són per més d’onze anys. Una barbaritat que sols pot generar-les ments morboses que desitgen solucions finals franquisteshitlerianes.    

Advertisement

Les degradacions democràtiques polítiques i socials degraden tota bona moral. Hi ha en el poble una llum posada al servei d’un gran acte de justícia: això és quelcom positiu. Tanmateix tots allò que és un valor de futur per el futur per donar poder al poble que determina etimològicament la paraula democràcia. Ho prohibeixen com tot el que pugui representar un futur social amb benestar  pel poble. En el curt  imaginari de les classes monàrquiques, només contemplen el benestar per la monarquia i qui els dona suport on prima qui comanda la tropa.

La desolació  moral la nodreix el poder militaritzat que omple tots els espais de la societat d’obstruccions. La llum produïda per el far antic emperò desgastat il·lumina l’ètica planetària. L’enfosqueix el poder:  per contrarestar-ho cal fer un recull exhaustiu de tots els desgavells, les disbauxes econòmiques del reialme de profunda avarícia. Ens cal   crear la unitat i la igualtat popular amb tota la força del poble, per establir una societat igualitària.

El crit de llibertat d’amnistia per a tots els presos és el què cal donar suport a tot el valor de l’amnistia que és eliminar totes les mentides de l’empresonament, que solament és una revenja política i militar dels mandataris, essent veritablement qui comanda, qui viu acumulant el producte del treball de la maltractada mà d’obra.

Tota la societat catalana, llença un crit contra el contracte de 2.100 milions d’euros al més gran de la història per a l’exèrcit per comprar 348 tancs de guerra. El poble oblidat menystingut, menyspreat, explotat fins l’espoliació . Gastarà el govern de l’estat més diners en afavorir els gustos i sens dubte gran profit econòmic per els alts membres militars: La salut pública no els importa, és la ignomínia envers tot el poble espanyol, les neurones omplen el cervellet, d’aquesta gent que cal dir-ne gentussa el profund menyspreu al poble, i enfortir la força econòmica d’un grup clarament mafiós que comanda tots els camps polítics demostrant-t’ho en aquest fet de malversació de diner públic.

L’alta immoralitat és el súmmum dels negocis que superen els dels gàngsters internacionals que tenen l’estat en contra. Aquí a l’estat espanyol la cúpula militar es queda situada en el gangsterisme més profund el que té la impunitat  total assegurada i fa i desfà en tots els àmbits, el poble no s’ho mereix, és una urgència tombar aquest curs històric de l’entitat dita Espanya.  

El Major Trapero, l’han absolt, un gran professional que en l’atemptat del 17 d’agost de 2017 a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, va actuar amb valentia i professionalitat, no li calia ser independentista ni n’és, però és un gran cap de policia, és el que vol el poble. No puc deixar de pensar que en l’atemptat organitzat per l’imam de Ripoll, que era ai las! la paradoxa és saber d’un individu assalariat per el C.N.I. com a centre nacional d’intel-ligència d’on se sap clarament l’organisme esmentat en el 17-A-2017 n’era la mà dreta. El centre creador nacional creador de terrorisme d’estat. Menyspreable és anomenar-se d’intel-ligència és impropi dir-ne del centre nacional el que és realment centre creador de l’històric terrorisme espanyol com a centre fundador de la seva pàtria ennegrida i contundentment  guerrera; amb un puntal essencial que és l’anticatalanisme. Li manquen en la seva morbosa  mentalitat enemics i Catalunya és veïna territorial.    

Pàtria del ferotge bel-licisme que desprèn amb olors de claveguera  és una contradicció que deixa palès que Espanya no és democràtica, ni en la seva curtida i embellida pell d’entrada tropa que necessita brega constant  assaonada de tots els miralls que provoca el racisme.   

Vergonya suprema saber que l’ens ultranacionalista que és l’estat espanyol, ha arribat ignominiosament a organitzar l’atemptat del 17 d’agost de 2017. L’imam de Ripoll amb fulla salarial del C.N.I. quan era conegut i expulsat de Bèlgica al saber del seu historial: Espanya el va premiar assalariant-lo, és la guerra bruta  organitzada en perjudici directe al poble. És brillant l’estructura imperialista. 

- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

4 COMENTARIOS

 1. Sr. Pineda su fanatismo le nubla la razón.

  España es la 19 democracia del mundo. Por muchos que empeñen los negacionistas políticos, ese es un dato irrefutable.

  Según las cifras publicadas por Instituto Internacional de Investigación para la Paz de Estocolmo, en 2019 España destinó un 1,2 % del PIB al gasto militar, Alemania el 1,3 Francia es 1,9 Grecia el 2,6 Dinamarca el 1,3 Italia el 1,4 Reino Unido 1,7 etc, etc. Ya ve que los españoles somos muy comedidos con el gasto militar.

  Sobre la condenas por el intento de golpe de estado contra la democracia, que estuvo a punto de llevarnos a un conflicto civil, los golpistas apenas han pasado unos años entre rejas, en prisiones con piscina y wiffi. Por menos de eso la «fiscalía china», a los activistas que encabezaron las protesta en Hong Kong les piden cadena perpetua (El País 30/10/2020).

  España es «democracia plena, la 19 (The Democracy Index). Gasta menos en su ejercito que casi cualquier otro país europeo ( Instituto Internacional de Investigación para la Paz de Estocolmo). Y es tan garantista con los derechos humanos que es de las naciones europeas que menos condenas tiene por el Tribunal de Estrasburgo.

  Tan garantista que el señor Trapero que colaboró por acción y omisión en la asonada golpista del 1-O ha quedado en libertad, no porque fuera inocente, sino porque no se ha podido probar su participación.

  Sobre lo de acusar al CNI de organizar los atentados de Barcelona es una acusación tan aberrante y conspiranoica que no merece comentario.

 2. senyor ORTIZ. és prepotent tot el que diu, sóc demòcrata amb intensa al·legoria a la imprescindible llibertat del DEMOS. El respecte a tots els pobles del món, i crític tanmateix amb la retrògrada Espanya que domina, colonitzant nacions amb una constant històrica ignominiosa, el poble espanyol també n’és víctima ,però l’ultranacionalisme imposat per un règim monàrquic absolutament anacrònic d’esperit medieval i que fins els republicans que van haver d’emigrar per el franquisme com el darrer president de la República Espanyola, el President Negrin, el darrer President republicà, a l’exili el 1941, va dir: «prefiero a Franco antes que una Espanya desmembrada»

  • Usted no es un demócrata señor Pineda, usted siempre habla de «pueblos» en su acepción étnica, nunca de ciudadanos. Los demócratas hablamos siempre de ciudadanos. Como Tarradellas; «Ciutadans de Catalunya».

   Las actuales naciones políticas -todas- están construidas sobre territorios invadidos en una u otra época. España fue invadida por romanos, cartagineses y árabes que trajeron su lengua y religión.
   Los catalanes conquistaron Valencia y Mallorca, los Incas Ecuador, los aztecas al pueblo tlaxcalteca, los españoles América del sur, los anglosajones América del Norte, los turcos los Balcanes, los mongoles China y los europeos se repartieron África. ¿Sabe usted cual fue el primer acuerdo que tomaron los líderes africano de los territorios descolonizados?. Declararon inamovibles las fronteras coloniales, para evitar que estallaran cientos de guerras étnicas.

   Las naciones, todas, son fruto de invasiones conquistas, o casamientos. Sobre las fronteras heredadas de los territorios y posesiones de reyes y tiranos o fronteras coloniales, están construidos las actuales naciones.

   En las 200 naciones-estado existentes conviven mas de 10.000 etnias o naciones-culturales y se hablan más de 7000 lenguas. Esas más de 10.000 etnias nunca han tenido un territorio propio con sus respectivas fronteras. Siempre han vivido mezcladas invadiendo guerreando y siendo invadidas.

   Nunca ha existido un mundo idílico originario donde cada uno de los 10.000 pueblo vivía feliz hablando sus 7000 lengua, cada uno en sus propio territorio. Eso es un disparate, una ensoñación totalitaria de los nacionalistas.

   Quienes promueven la segregación étnica no son demócratas. Y quienes rebuscan hechos en el basurero de la historia, para crear la ficción de los buenos catalanes frente a los malos españoles, tampoco.

 3. senyor Ortiz. vostè no deixarà de ser patètic agermanat amb el nacionalisme espanyol, que es vanagloria i en fa festa del genocidi espanyol a Amèrica, les guerres contra Catalunya, on els Reis Catòlics, si algun català volia anar-hi, li era a títol individual i amb adoració de genolls a la monarquia, No cal ni recordar el separatisme espanyol de Felipe IV, regalant sis comarques catalanes al rei francès a canvi de què?, quina fou la moneda usada? fet que va provocar la guerra contra el rei francès en l’intent de recuperar el producte territorial i humà. El Angelets de la Terra van lluitar per recuperar les sis comarques, perdent la guerra contra les tropes de l’Ille de França.

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
Advertisement
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

- Publicidad -

lo + leído