martes, 21septiembre, 2021
30.8 C
Seville

Persecució impecable

Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

¿Y si acabamos con el Consejo General del Poder Judicial?

Europa ha vuelto a darle un serio toque de atención a España para que renueve la cúpula del Poder Judicial. O mejor dicho, el...

El Repaso del 21 de septiembre: CGPJ, vacunas en niños, salud mental, volcán de La Palma

Como cada día, en El Repaso te ofrecemos un análisis de las principales noticias de actualidad. Hoy abordamos la actualidad sobre el Volcán de...
00:07:11

Protección de datos: Usted está siendo engañado

Si se comercializa la protección de datos con solo mencionar el RGPD y LOPDGDD, entonces debe saber que está siendo engañado. Y si trabajas...

Los nazis de Chueca son los despojos de una democracia fallida y enferma

Ahora que los vemos desfilar por Chueca, con sus botas militares, sus rojigualdas y esvásticas al viento, sus sonrisas de hienas resentidas y sus...
- Publicidad-

M’ho pregunto en veu alta, i ho escric, per on començo?. Perquè em refereixo per començar en  el militarisme català almogàver invasor i depredador  com tota la gent ocupant  militarment territoris, llunyans o veïns, sotmeten als nadius.

Faig un salt considerable. No hi ha hagut cap fet ni amenaça militar de Catalunya envers Espanya, ni històric, ni actual. Si van rebre els catalans la lluita feroç,  des del nefast 1.714, la cruel i assassina, sense aturador, hem de recordar encara la dictadura de Primo de Rivera el 1931, les finances catalanes amb la caiguda promoguda des del govern el 1931 del Banc de Catalunya ordenant el govern espanyol, la retirada del fons de les grans empreses com Campsa del diner dipositat en el ban provocant la fallida. Els assassinats de la ciutadania que clarament cal dir-ho,  tota la que li va plaure, recordo les cinc a Mallorca, només per anar-hi a lluitar contra el franquisme, a Mallorca i arreu les tretze per militar en partits d’esquerra, l’objectiu era i és encara amb diversitat polièdrica; tot per crear el temor ciutadà que encara s’arrossega en el segle XXI.  

Llavors perquè tenir empresonats, (ara en llibertat limitada dita indult). La desgràcia que fa gràcia? és que els diguin que han de canviar d’ideologia !. El relat dels empresonats  catalans els més inquiets volent analitzar les raons jurídiques que poden ? haurien? de sustentar el delicte, hom es queda bocabadat quan fou una votació on van votar més de dos milions i dues centes persones, on ai las! el  90% va votar amb un SI majúscul, en relació al valor que van donar-li l govern aleshores de Mariano Rajoy, per enviar gairebé catorze milions  guàrdies civils i policies, per atonyinar als votants els  desobedients que si volien votar.  L’Espanya ultra que sustenta el nacionalisme espanyol de naturalesa guerrera;  però els ultres que havia i hi ha tenien la voluntat de suspendre el que fou una exitosa votació. Caram l’ens estatal dit Espanya els profunds valors democràtics  (tanmateix contra una votació) de la voluntat de la ciutadania de votar a més de suspesos amb una ordre pronunciada i executada curosament pel cap del govern espanyol M. Rajoy.  Van actuar com  a guerrers d’esperit imperialista negant agosaradament  la votació, amb la voluntat d’aturar-la amb l’ànim del militarisme més violent. Moltes dones per la simplicitat de militar en partits d’esquerra. A Mallorca ocupada pel franquisme a primera hora, foren cinc dones afusellades. Succeir també en d’altres indrets de l’estat com les tretze afusellades a Madrid per uns experts soldats que van formar un escamot expert en execucions sumàries.     

Els ressalta a aquesta Espanya dels poders (no pas la ciutadania) el por el “imperio hacia Dios” i el “mientras haya catalanes habrà guerra y enemigo” el “donde llega la llengua llega el imperio”. Els valors culturals de la llengua castellana són universals, malgrat que els seus homes l’han utilitzat com a arma guerrera. És un manifest descrèdit de la bona moral fer ús (ensems): alhora sigui en frases d’homes com Fco. de Quevedo, sense adonar-se que és una realitat socialitzada que hom hagi llegit pels carrers pintades per la vigorosa activista Falange de “eres español habla español” o la del militar Acedo Colunga l’any 1940 governador civil de Barcelona: “no hicimos y ganamos una guerra para oir hablar catalan”. Tota la història està empastifada d’abjecte militarisme amb l’objectiu prioritari d’eliminar tots els valors catalans.       

El 1.640 estaven bombardejant els exèrcits comandats pel marquès de Velez la ciutat de Vilanova, el seu comandant en cap Antoni d’Armengol, va acordar amb Velez la rendició de la ciutat, amb el compromís que va acceptar de paraula el marquès de Velez de respectar la vida de tots els soldats i ensems de tota la població com li havia demanat i Velez va acceptar-ho en plenitud de paraula, l’acord de respectar a tothom. Fou una paraula donada que és va incomplir plenament.  Un cop desarmats els soldats vilanovins per Antoni  d’Armengol, la resposta del marquès de Velez, fou afusellar a tota la població tota una feinada per la tropa del marquès de Velez per el fet que sobrepassava les set-centes persones.  Un fet criminal que Velez, en la seva sanguinària  acció va pagar amb la vida en el seu intent d’entrar a Barcelona,  va succeir el fet en la batalla de Montjuïc i allà el marquès de Velez en plena acció militar imperialista va perdre la vida.  

Tinc interioritzat que el pes d’aquestes abans esmentades frases der capítols anteriors romanen en l’imaginari col·lectiu dels espanyols;  aclarim-ho: de tots els que no coneixen les pràctiques polítiques dels governants essent si ho són de nissaga militar, i també  directament ciutadans d’ordre.  La gairebé obligada  màxima de seguir els discursos  pronunciats  pels poders i convertits en màximes socials.

En l’actualitat ha eixit en primera línia un dit “Tribunal de Cuentas”, com a continuador de la persecució impecable, on no analitza els comptes dels que imputa, ho fa amb la mateixa  voluntat  descarada d’arruïnar a unes quaranta persones, estiguin en llocs públics i no, vaja sorgeixen d’altres maneres de despolititzar les ments de tots els que no combreguin en directe amb la mentalitat monàrquica i de les classes que li’n donen suport, de mantenir un pols absolutament desproporcionat contra a tots els que ens involucren de separatistes.

Ho fa només com exemple ni ha tants i tants, posem-hi el Ciudadanos  partit C’s.  On va començar la seva carrera política la diputada Inés Arrimadas amb una foto desplegant ella sola la bandera de la Falange amb els pertinents però inhumanes perspectives d’extrema dreta mostrant  instruments de guerra  els “Yugos y Flechas”, si l’Arrimadas contenta i somrient amb els seus corresponents instruments imperialistes clarament amenaçadors Jous i Fletxes.

La persecució impecable com article, està vinculat al meu haver i en el seu dia publicat, el relat de l’España separatista” on recordo l’afer de  Gibraltar,  o  van regalar el Penó al anglesos a canvi de vulnerar el Pacte de Gènova de 1705, on s’havien compromès a defensar els catalans contra francesos i espanyols; els anglesos van moure fitxa immediata davant la possessió imminent i a perpetuïtat de Gibraltar.

Felipe IV, el 1659 a través de la lletra del Tractat d’Utrecht, va fer la jugada no se’n sap el benefici personal  obtingut  per Felipe IV, aquest fou  l’obsequi inversemblant per la històrica configuració catalana de valer-se políticament de les maneres que impliquen una realitat ciutadana d’unitat amb cíviques estructures confederals, com  eren llavors les comarques nord pirinenques del Regne de Mallorca. Van amagar la mala jugada al  conegut  Principat  de Catalunya, la silenciosa, bruta,  cruel i sanguinària seguretat   d’enfrontar-se  a la segurament negativa de la llavors Diputació del General, més endavant Generalitat de Catalunya. Hi ha existent encara avui el Palau   essent alhora un atractiu turístic el poder  visitar a la ciutat de Perpinyà el Palau dels Reis de Mallorca.

- Publicidad -

Relacionadas

- Advertisement -
- Publicidad -

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

La España olvidada

Algo que no sorprende en política es por desgracia el doble rasero, el doblepensar en la acción política de los partidos institucionales actuales. No...

Canal Sur da un programa al tertuliano que negó la agresión del hombre que arrojó ácido a dos mujeres a los ocho meses de...

José María Arenzana, el tertuliano de Canal Sur apartado por la dirección del ente andaluz el pasado enero por sus comentarios negacionistas de la...

La moda de las flores de CBD, el nuevo cannabis light

El cannabis tiene muchas propiedades beneficiosas, pero el problema es que no es legal y que “coloca”, lo que hace que aquellos que podrían...

El papa revela que parte de la curia vaticana quiere verlo muerto

El Papa ha revelado que tras su operación de colon “algunos le querían muerto” y que sabe que algunos prelados se reunieron para preparar...
- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

La España olvidada

Algo que no sorprende en política es por desgracia el doble rasero, el doblepensar en la acción política de los partidos institucionales actuales. No...

Canal Sur da un programa al tertuliano que negó la agresión del hombre que arrojó ácido a dos mujeres a los ocho meses de...

José María Arenzana, el tertuliano de Canal Sur apartado por la dirección del ente andaluz el pasado enero por sus comentarios negacionistas de la...

La moda de las flores de CBD, el nuevo cannabis light

El cannabis tiene muchas propiedades beneficiosas, pero el problema es que no es legal y que “coloca”, lo que hace que aquellos que podrían...

El papa revela que parte de la curia vaticana quiere verlo muerto

El Papa ha revelado que tras su operación de colon “algunos le querían muerto” y que sabe que algunos prelados se reunieron para preparar...