domingo, 26marzo, 2023
22 C
Seville

Mòdul d’ètica planetaria

Alexandre Pineda Fortuny
Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

- Publicidad -
- Publicidad-

Mòdul entés com un cànon civilment indesitjable a benefici de les classes dominants en tots els àmbits vitals. Ens cal cercar la manera de normalitzar la moral (la del poble), els bons costums no pas la dels partits polítics que se’n autoqualifiquen amb total impunitat, quan la realitat és correspon a una denominació completament falsa, una falsia que és transforma en total immunitat política  plenament demagògica.

Hem de cercar la manera de socialitzar l’ètica en dimensió planetària, per portar el món, a una pau mundial. Establint una llei adequada que expliqui el bé global, tot el planeta, el món de l’empobrida humanitat degut a la immersió dels pobles amb mètodes que són catàstrofes, no les pròpies del planeta  ans al contrari provocades per estar immersos en el món dels poderosos, que governen a l’inrevés del que prediquen, mai dels mai  hi hanm les rectificacions un cop comprovada l’errada que perjudica a l’ésser humà, amb tota una política que té el comandament social amb el malvat esperit dels militars, d’on cal vertebrar una eixida digna, per a fi de bé establir les plataformes adequades, amb plena eficàcia social.  Caldrà establir el mòdul d’etica planetària, per empènyer al compliment dels Drets Humans Universals.

Haurem de fer-ho amb la senzillesa de les grans persones que hi ha arreu que respongui amb total solvència als ambiciosos principis establerts que la Organització Mundial que vetlla per el seu eficaç establiment, així les lleis establertes en total aprobació democràtica. Els instruments per arribar-hi, els hauran de fer d’acord amb les històries de cada territori tant si ens una nació establerta per la força de les armes militars, com si viu davall d’un re`gim d’imposició politica assolida amb maneres pròpies o producte de fets armats o sigui militars. Ha d’haver-hi arreu del mon racó per racó.  Serà el planmtegement cívic és el que ha de ser:  llibertat individual i de totes les nacions siguin independents o sotmeses per la força de les armes militars, que han de caminar cap a l’alliberament, per  implantar en pau cívica la unitat real de tots els pobles superant fins eliminar el que ni diuen «unidad» sent una onerosa sotmissió històrica cronificada i clonificada per la políticamilitar, amb  resultats nefastos per tots els àmbits  de la ciutadania, els culturals, els lingüístics els socials els econòmics (el punt de l’statu quo . tema fet prioritari i extremadament onerós per la ciutadania, l’ens Espanya, en aquest apartat fa un pressupost prioritari d’un 9% amb el resultat que aquest tema d’armes desvergonyidament supera la social.

En el tema de la llengua ben al contrari que voldria el catedràtic de lìngüística de l’Autònoma de Madrid  Juan Carlos Moreno Cabrera que es destinés una quantitat suficient per mantenir i fer crèixer la llengua catalana: la quantitat pressupostada és ínfima, com un assalt per derrotar definitivament la llengua catalana que és el desig executat força vegades d’eliminació total per el règim sempre o tostemps establert a manu militari. La conseqüència natural dit com a proposició més o menys immediata que és diu i s’escriu corol-lari, caldria implantar pacíficament i permanent: l’ÈTICA  PLANETÀRIA.

- Publicidad -
- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

- Publicidad -

lo + leído