lunes, 8agosto, 2022
30.3 C
Seville

Madrid i la metròpoli

Alexandre Pineda Fortuny
Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

- Publicidad -
- Publicidad-

Per les antigues, colònies gregues, vaja antiquíssimes és des de llavors la paraula indicadora de la capital, la ciutat d’origen l’enclavament de la ciutat colonitzadora respecte les seves colònies, o sigui de l’imperi, així veiem la derivació de l’ètim que expressa la ciutat i ensems capital del domini, entès com cal és on és crea la política, l’organització, l’explotació econòmica: patrimoni, el territorial la autoritat superior i suprema i d’altres aspectes vivencials essent la lògica conseqüència de l’ocupació prèvia, que en la totalitat de les realitats imperialistes aconseguida amb les armes.

Les realitats de les metròpolis superen, s’aboquen a la glorificació de victòries militars que enalteix la pàtria és la que porta el timó del que vol que sigui la població acostumant ha anomenar com a ciutadans donant-li tanmateix un èmfasi que no reflecteix la realitat del tracte provinent de l’imperi i el gran pes de la seva capital, la que se’n diu com a metròpoli.

Madrid, és la capital de Regne d’Espanya, la ciutadania és molt diversa i l’hem de classificar sense cap ànim de marcar i menys remarcar-ho com un escalafó de categories.

Analitzem la metròpoli és l’aglutinador del poder, on s’ubica preferentment la noblesa que ha assolit el seu poder amb una vibrant i victoriosament brillant, és llavors que amb aquests atributs on ells es qualifiquen com civilitzadors quan són una cruel realitat anihiladora de pobles, no oblidant els judicis sumaríssim (criminal eufemisme per dissimular que la sentència està escrita i de culpabilitat fins la pena (assassinat) de mort) ho diuen escriuen a la faula històrica per assassinar individualment. Doncs escric amb el convenciment que aquesta és la metròpoli que ens digué i argumenta amb encert com ja sabíem gràcies a la capacitat d’anàlisis històrica i tanmateix de les contingències de l’actualitat. L’opinió meva correspon gràcies a Pedrolo, que la he madurat i metabolitzat, en el temps el pensament com a l’eina, que no arma, de recogitar. Conclusió que com tot pot contestar-se, millorar-se, perfeccionar-se admetre l’imperialisme institucional i legalitzat que ho fan amb una cruel tirania, i sent una dominació retrògrada, obsoleta mesolítica.

Fins aquí relato, la meva apreciació, segur pot millorar-se però jo intento des de un caliu amb pretensions de bona moral (n’hi ha de dolenta) cap el progrés de la humanitat. Així doncs, el concepte de Madrid capital correspon a una realitat democràtica, que pertany plenament als ciutadan com a veracitat democràtica. Madrid, ho afirmo amb èmfasi, és una ciutat honorablement lliure progressista sabedora, que el món és evolucionista camí d’una societat millor i en conseqüència d’un món millor.

La metròpoli, és un concepte fortament arrelat a una pregona mala moral, de l’orgull dels armats que de les armes n’han fet professió que domina la política, l’economia, la cultura, tot ho han creat amb faules de transcendent història que només poden lluir-la ells, de glorioses victòries que els han permès crear una immensa falsedat històrica, una mentida amb categoria d’estafa popular. Són els que gasten el diner públic amb el negoci i la fabricació d’armes, que es vanaglòria de tenebroses victòries amb un reaccionarisme de claredat meridiana, són les febles ments i les nano i tísiques realitats que contemplen, volen i ho han assolit portar amb mà fèrria i pistola al cinturó. Plataforma i espai mal adquirits que volen perpetuar, cofois amb la tirania que desfermen, amb els credos de fe d’estar en una veritat absoluta per tant dogmàtica. És una trista i tanmateix tràgica que democràticament cal vèncer, per el bé de tothom.

No sé si ho expressat clarament, i amb tota la cura a disposició ho ubico així Madrid, con a gran ciutat.

Situo en contraposició a ciutat amb futur, la llunyana metròpoli dins de bastard immobilisme que els ha ancorat a profundes èpoques paleolítiques i antropòfaga.

- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

lo + leído