martes, 6junio, 2023
33.3 C
Seville

L’Espanya oculta

Alexandre Pineda Fortuny
Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

- Publicidad -
- Publicidad-

Qui mana a l’ens Espanya, sigui qui sigui tenen la fixació fixa contra Catalunya. És majoritari, l’esperit militar mana està incrustat millor dit gravat al foc als cromosomes, una mentalitat d’herència genètica. Munió  psicoanalistes poden fer-ne l’anàlisi. Ara la coalició PSOE amb Podemos de crossa diuen que són el govern més progressista dels darrers quaranta anys i se’n poden afegir quaranta més.

És una certesa que hi ha una Espanya oculta, l’ens espanyol que mana per sobre, per els dos costats laterals, per sota si ho voleu, i que té més poder que els partits. Darrerament l’aparició de Vox, que comença a eixir a la televisió gràcies a ser acusació privada, en el procés contra els independentistes ara alguns ja passaran el Nadal i totes les festes el quart any engarjolats. Els Violència, Odi, Xenofòbia, dits Vox, he repetit que són mà dreta de la monarquia que els patrocina per la conveniència i la força cap partit democràtic en el Congrés no pugui els foragitar-los en les pròpies quotes de poder del poder que cal dir-ne omnímode.

El PSOE, cal recordar-ho va fer costat amb tota la dreta i ultra en els conceptes territorials que és on inflen pit, roman el gran orgull patriòtic on l’Espanya que pensen i somnien conserva les glòries conquistadores d’antany. Contra el que ni van dir-ne procés català foren dignes policies i guàrdies civils amb porres i fusell van apallissar catalanes  i catalans l’1 d’octubre del 2017, perquè no va obeir el govern català l’estúpida i antidemocràtica ordre de prohibir la democràtica votació.

Pablo Iglesias de Podemos en la primera visita a Catalunya a la ciutat de Rubí, va recomanar que el votessin en clara lògica, deixant-ne anar una part del discurs que no calia votar partits catalans. Va fer la recomanació de no votar partits independentistes, que llavors eren pocs però l’actual, desfermada i sistemàtica repressió ha fet créixer exponencialment. Digué que no calia votar que recordessin la seva Andalusia i Extremadura (com si allà poguessin votar-hi). Tot  per demostrar la seva espanyolitat carregada també d’agre nacionalisme.

A 17 de desembre del 2020, ha eixit la veu del monàrquic i d’extrema com és ell, i ha creat el grup Vox de violència, odi i xenofòbia, en el  Congrés, debaten sobre la legalització de l’eutanàsia, la veu Vox, ha estat “Estais construiendo el “PARAISO  de la MUERTE”. No cal aprofundir en la anàlisi són  frases metonímiques, o tal vegada si pensem-hi, “el paraiso de la muerte”, es pot atribuir en una exclusiva peninsular a l’ens Espanya, la dels 73 militars d’alta graduació que demanen al rei i aquest  no ho rebat li va bé, per sinó es sabia Felipe V+l és un individu de l’extrema dreta “la eliminación, con ejecución immediata de los 26 millones de españoles hijos de puta”.

La contrapartida en la dóna l’extinent Luis Gonzalo Segura, un gran demòcrata expulsat de l’exèrcit, per denunciar als oficials majors que maltracten a les dones soldades fins a violar-les. Luis Gonzalo Segura ens explica que l’exèrcit té una obsessió paranoica amb Catalunya. Mostrant que l’esperit imperialista els mana, l’enyorança del genocidi a Amèrica de milions d’indígenes que l’Espanya fosca, oculta ho converteix en glòries patriòtiques i celebren amb els 12 d’octubre el dia de la raça, que ara en diuen hispanitat.

L’existència del nacional-constitucionalisme, que és el nacionalisme extrem i violent, del nacional-socialisme, la policia nacional té organització  sindical, competint i abusant essent un insult fefaent als sindicats obrers de la societat dipositaris de moral gran valor social.

L’Espanya fosca i oculta actua amb un poder omnímode, té la protecció de l’estructura militar i la del rei, de les classes que li’n donen suport que en són un munt. La militar i tota la potència de fabricació d’armes i el gran benefici que els genera als grups descrits aquest comerç, amb un client el xeic saudita que amb les comissions d’armes els enriqueix esplèndidament.

Hi ha la preeminència d’un món del pensament intensament pervertit que malmet les capacitats cognitives humanes que podrien en llibertat i democràcia verificable generar un sòlid benestar social. Els intel·lectuals prop del poder governamental n’hi ha munió que prefereixen i actuen alienant degudament tots els àmbits que dominen amb les intoxicacions de les ments a  igual nivell del tracte a les tropes dels exèrcits, amb inhumans correctius militars.

Donant un cop d’ull a gran desastres comesos pel poder ocult i amb una eficàcia tremenda, com van fer dels del C.N.I. centre nacional d’intel·ligència alliberar de la presó un terrorista internacional com era Abdela-Es- Satty, l’imam de Ripoll assalariar-lo per executar atemptats va manar i fer el de la Rambla barcelonina el 17-A-17, amb 16 persones assassinades i més d’un centenar de ferits amb diverses consideracions els que anaren a hospitals a guarir-se, un pla de fosca i terrorista intel-ligència, amb l’intent fallit amb aquest terrible atemptat de provocar que desconvoquessin la  democràtica i exitosa votació del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Fet que té empresonats a nou (9), persones innocents dones i homes d’alta moral democràtica porten quatre Nadals sense poder estar amb la família, que el  Tribunal Suprem de les terribles sentències sembren el terror actuant com el que són uns botxins entrenats a tallar amb destrals els caps dels injustament acusats.

Acabant aquest curt recordatori de les actuacions malvades de l’Espanya fosca i oculta, passo a l’agost de l’any 2015. On hi havia un professional d’infiltrat espiant l’operació Caronte una cèl-lula gihadista que estava planejant atemptats. Ai las! va sorgir el terrorisme de la brigada antiterrorista? de la caserna de la policia  nacional de La Verneda. El mosso infiltrat van expulsar-lo d’aquella tasca.

Els mossos d’esquadra van denunciar penalment el fet, i caram! vatua! el jutge encarregat del cas: Santiago Pedraz va afavorir els gihadistes al considerar estultament amb intensa i aguda inspiració de nacionalisme guerrer; va actuar amb la barbàrie inquisitorial de dir que no era un fet gens remarcable arxivant el cas. 

- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

2 COMENTARIOS

 1. «Al mundo lo amenazan tres plagas, tres pestes.
  La primera es la plaga del nacionalismo.
  La segunda es la plaga del racismo.
  Y la tercera es la plaga del fundamentalismo religioso.

  Las tres tienen un mismo rasgo, un denominador común: la irracionalidad, una irracionalidad agresiva, todopoderosa, total. No hay manera de llegar a una mente tocada por cualquiera de estas plagas.

  En una cabeza así constantemente arde una santa pira en espera de víctimas. Todo intento de entablar una conversación serena está condenado al fracaso. Aquí no se trata de una conversación sino de una declaración.

  Que asientas a lo que él dice, que le concedas la razón, que firmes tu adhesión. Si no lo haces, ante sus ojos no tienes ninguna importancia, no existes, pues sólo cuentas como un instrumento, como un arma. No existen las personas, existe la causa.»

  Ryszard Kapuściński; escritor y periodista polaco. Uno de los mejores reporteros del pasado siglo.

  «Idólatras por instinto, convertimos en incondicionados los objetos de nuestros sueños y de nuestros intereses. La historia no es más que un desfile de falsos Absolutos, una sucesión de templos elevados a pretextos, un envilecimiento del espíritu ante lo Improbable.

  Incluso cuando se aleja de la religión, el hombre permanece sujeto a ella; agotándose en forjar simulacros de dioses, los adopta después febrilmente: su necesidad de ficción, de mitología, triunfa sobre la evidencia y el ridículo. Su capacidad de adorar es responsable de todos sus crímenes: el que ama indebidamente a un dios obliga a los otros amarlo, en espera de exterminarlos si rehúsan.»

  Emil Cioran «La Genealogía del fanatismo»

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

- Publicidad -

lo + leído