viernes, 24septiembre, 2021
22.7 C
Seville

La niciesa

Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

Aumenta un 34% el número de operaciones policiales contra la explotación sexual tras el plan del Gobierno

El día internacional contra la explotación sexual y la trata de mujeres debe estar marcado en rojo en nuestro calendario. La trata de seres...

El cordón sanitario contra los nazis funciona en Alemania

El mayor problema de Europa no es la pandemia, ni la crisis económica, ni siquiera los graves problemas migratorios y flujos humanos a los...

¿Qué podemos pensar de la Justicia Española?

Esta pregunta me la he planteado muchas veces y no sabría exactamente encontrar una respuesta del todo coherente que reflejara la realidad y el...

El AUKUS de EEUU amenaza la paz mundial

Desde una mirada miope, estrecha y eurocéntrica puede parecer una cosa lejana. Pero no lo es. Porque organizar una nueva alianza militar -submarinos nucleares...
- Publicidad-

Niciesa també neciesa,  és la qualitat de neci  el caràcter de la personalitat d’individus  imbuïts i adduïts per la ximpleria. L’abans de la ximpleria és ampli, puc ser-hi jo situar-ho a la meva existència, me’n faig el càrrec sense cap recança.

Les expressions segur que en un neci poden ser supremes  caracterologia  de suposada supremacia ètnica expressats en el nacionalisme superb abrupte del poder espanyol ben amagat però d’execució crua i guerrera cruelment bèl·lica qualsevol:  també qualsevulla de tots els que aquí en fem virtuals i suposats qüestionats són individus que han arribat tanmateix creient-s’ho  celebrant el dia de la raça.  De raça amigues i amics només n’hi ha una: la humana, els grups humans amb enriquidores diversitats llavors si podem dir-ne grups ètnics constatant humanament amb tots els contrastos. 

Els pobles tenen el dret natural emparat per el pronunciament legal internacional de crear-se en Estat; però  amb el deure indefugible d’estructurar-se en tots els àmbits socials a favor de totes les persones que són components de la   població amb la diversitat i riquesa  de la naturalesa de la  societat.

Hi ha el domini de les entelèquies, les que no existeixen només a la ment dels obsessos nacionalistes dels exèrcits amb les desitjades guerres.  D’entelèquies  n’hi ha de perverses, quan el que volen  és  a l’inrevés del que prediquen.  A l’ens dit Espanya volen subvertir la realitat basant-se en el seu model del poder.  Hi ha l’evidència que el poder real és socialment ocult, ven amagat. És la tenalla del totalitarisme així han creat  els murs separadors i enteranyinats  enaltint i quan  els interessa i tothora pronunciant inexistents diferències.  

Són desplaçaments tanmateix decalatges en el temps i l’espai. Fent política prenyada de demagògia, on existeixen els projectes emparaulats que mai compleixen els cims del poder de les  classes socials emparades per monarquies successores de tiranies que s’enriqueixen oblidant i explotant el poble, ho vivim encara i ve de segles.  És el que impera, és el cas la cruel realitat d’haver de sentir generals de tots els exèrcits que diuen que tenen un exèrcit de 45 milions de soldats. És una mentalitat dels que ho diuen on les neurones han desaparegut del cervell substituïdes per símbols ultres, creus gammades el jou i les fletxes etc.

Construir un submarí amb un cost de quatre mil cinc-cents  milions d’euros que han acabat l’abril present, quina utilitat té? només la de   vanagloriar-se del equipament militar, la descomunal xifra prové i correspon  al teixit social, on solament la meitat de la quantitat, seria profitosa.  Però al militarisme és l’únic camí que els queda, l’estulta vanagloria d’un infantilisme ubèrrim: essent el poder l’executant el que volen oblidant-se dels valors humans de la societat. 

A Catalunya amb un greuge voluminós hem pagat peatges per autopistes i autovies que no corresponien, les mateixes obres situades en el centre polític abaratides o sense pagament. El necessari manteniment, obliga a pressupostos  especials incrustats en els generals de l’estat.  En aquestes dates del 2021, les donen per amortitzades, no és una mesura de gràcia és un fet oportú  per justificar el bon govern pregonat, una demostració vana i tanmateix insuficient.

La dita transició de 1978  no fou res més que un engany a la suma, on l’extrema dreta va passar sense la més mínima crítica va quedar  legalitzada de facto  la Falange no la van ni anomenar ni examinar malgrat la sang vessades de milers d’espanyols, ans al contrari va continuar la seva cursa sanguinària d’ençà de la seva creació el 1934. La unidad de destino en lo universal  va continuar incòlume.

La moneda va continuar amb el caudillo por la gràcia de Dios  sense cap penediment, va tenir una duració massa llarga aquesta moneda.  Les passes ara amb l’aparició del partit polític de la violència, odi i xenofòbia amb l’anagrama Vox, aparegut en el trist episodi de la nefasta política judicial  del dit procés on va eixir d’acusació particular, són mereixedors d’un visca, un bravo fastigós. L’aparició de Vox: creació per el poder real i de la corrupte monarquia d’abillar degudament als que són  guerrers amb pistola a la cintura per  salvar la vinya, de la bona vinya que és l’ens dit Espanya en són beneficiaries directes diverses classes situades en el poder. L’aparició de Vox en el judici al procés català, es una demostració que un puntal nacionalista espanyol és la catalanofòbia profunda fet real i críptic ben amagat pels acadèmics de la R.A.E. de la Lengua.

Hi ha afegits en la mateixa direcció un dels quals crear perpètuament dèficits fiscals de 20.000 milions anuals que corresponen a 250 euros mensuals a tota la població catalana, una família de quatre membres li costa sense saber-ho mil euros mensuals.

L’any 1931, el Banc de Catalunya, el president del govern espanyol Indalecio Prieto del PSOE, va obligar a l’empresa Campsa a retirar els fons que tenia en el banc, fet que va portar-lo a la fallida.

Josep Moragues que el 1902 va crear la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d’Estalvis, per resguardar els interessos de la classe treballadora. Sense mirar les passes fetes, veient el que ara és BANCAIXA, amb participació del govern i dels gran financers, que analitzada la realitat de la desapareguda ambició d’afavorir al poble, el poder com tenalla de govern.

Eixint de Catalunya, situant-nos en el món dels vergonyosos i poderosos necis; anem al poble de Sevilla Marinaleda que és un exemple de bon govern, mana més de quatre dècades, dignes habitatges que pot construir-se qui vulgui amb un solar aportat per l’Ajuntament, assequible per tothom, vivint de l’agricultura, i assalariats amb igualtat per tots els treballadores i treballadors, amb escola per tres euros mensuals i poden menjar-hi per un preu mínim. Així els funcionaris i tots els treballadors viuen en règim igualitari en la remuneració del treball. La tasca humana brillant de Marinaleda d’excel·lents resultats socials i econòmics té un enutjat enemic la Junta d’Andalusia on  domina el PSOE.

Intercalo temes:

Hem viscut d’ençà  el que en digueren la transició essent una monumental fal·làcia, el govern dels energúmens que es fan dir demòcrates, quan no ho són la cúpula del progressista PSOE, que van fer plegats amb l’extrema dreta la guerra oberta contra els catalans independentistes. Ara abril del 2021, dos jutges del Suprem, pel fet del pres Jordi Turull ha pogut portar el tema a Europa on el tribunal europeu farà una sentència en justícia no amb revenja com l’espanyol;  l’advocat Andreu van den Eynde,  diu que mantenir els presos per una causa inventada d’inexistent sedició quan va ser desobediència és un tràgic acarnissament que situa al jutges executants en mala posició, van actuar com a botxins.  

La llibertat de les veritables nacions hauria d’existir a favor del poble, però l’estat-nació Espanya té energúmens amb obsessions  infernals, no mantenen un vigilant escepticisme contra la tasca humana de l’Ajuntament de Marinaleda, els és una obsessió infernal, mostrant que el poder s’arrossega pels fangs i les tenalles del totalitarisme.

- Publicidad -

Relacionadas

- Advertisement -
- Publicidad -

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

Puigdemont puede pedir nuevas cautelares al TUE y paralizar la extradición desde Italia

Según ha publicado El Confidencial, el president Puigdemont podrá solicitar de nuevo las medidas cautelares que fueron suspendidas por el juez del TUE para...

Puigdemont será puesto mañana a disposición judicial

Según ha explicado el jefe de la Oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluis Alay, Carles Puigdemont se había desplazado esta tarde a Alguer, en...

La Euroorden en virtud de la que detienen a Puigdemont en Cerdeña está suspendida

Así lo acaba de confirmar su abogado, Gonzalo Boye, mediante las redes sociales. https://twitter.com/boye_g/status/1441150131147972608?s=21 Señala además el letrado, que "España informó al Tribunal General, y...

Detenido Carles Puigdemont en Cerdeña

Las autoridades italianas acaban de detener al president Puigdemont en Cerdeña. La detención se ha producido en virtud de la orden de busca y...
- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

Puigdemont puede pedir nuevas cautelares al TUE y paralizar la extradición desde Italia

Según ha publicado El Confidencial, el president Puigdemont podrá solicitar de nuevo las medidas cautelares que fueron suspendidas por el juez del TUE para...

Puigdemont será puesto mañana a disposición judicial

Según ha explicado el jefe de la Oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluis Alay, Carles Puigdemont se había desplazado esta tarde a Alguer, en...

La Euroorden en virtud de la que detienen a Puigdemont en Cerdeña está suspendida

Así lo acaba de confirmar su abogado, Gonzalo Boye, mediante las redes sociales. https://twitter.com/boye_g/status/1441150131147972608?s=21 Señala además el letrado, que "España informó al Tribunal General, y...

Detenido Carles Puigdemont en Cerdeña

Las autoridades italianas acaban de detener al president Puigdemont en Cerdeña. La detención se ha producido en virtud de la orden de busca y...