miércoles, 22septiembre, 2021
25.2 C
Seville

Grans sarcasmes

Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

La Inquisición de Vox emprende su «caza de brujas» en el Parlamento

Vox ha vuelto a montar un nuevo altercado en el Congreso de los Diputados. Esta vez el encargado de liarla ha sido el diputado...

El Repaso del 22 de septiembre: última info sobre vacuna en niños contra el covid-19

En El Repaso de hoy nos hemos centrado principalmente en las vacunas a los más jóvenes contra el Covid-19. A raíz de la publicación...

Ahora la Justicia dirá que el grito nazi «fuera maricas de nuestros barrios» es libertad de expresión

Diversas asociaciones han presentado una querella contra los organizadores y participantes de la manifestación nazi de Chueca. Es lo menos que se puede hacer...

Pedro Sánchez pone en juego la transparencia de la democracia

La democracia española podría estar en serio peligro de supervivencia si desde el poder Ejecutivo no se actúa en base al bien común y...
- Publicidad-

M’introdueixo vaja hem fico en terreny pantanós  ho dic  agafant  només dos exemples que són Espanya i França:  Ho faig per la proximitat geopolítica. No són pas els únics estats-nació en les mateixes circumstàncies els esmento com exemple, totes aquestes plataformes polítiques que en són alhora militars plegats mantenen la seva causticitat amb energia i força, -dient el que sembla una broma és una certesa social-. Ho afirmo els dos estats mencionats la seva realitat democràtica és un sarcasme, una ironia mordaç. Els generals espanyols han demostrat tostemps llur esperit guerrer i de poder. El passat mes de maig els generals francesos no han volgut quedar-se enrere, han fet un manifest amb el mateix coratge i serietat militar que els espanyols.

 Tampoc no m’aturo en als dos esmentats doncs la realitat ens demostra que n’hi ha munió d’estats-nació producte de grans guerres, configurats amb els exèrcits i tots els seus homes d’armes  amb gran professionalitat  guerrera. Demostra la història i l’actualitat de les societats que ha estat un mal precedent, un mal néixer quan els militars impunes en els actes i paraules també una càrrega pressupostària per la societat ens resulten molt cars, pecuniàriament i en el que hauria de ser el civisme tanmateix gaudeixen en plens  privilegis, en poder polític i econòmic. Mostren la seva supremacia material perquè des d’un punt de vista humanístic la de la moral cívica, es queden no zero soterrats a les profunditats.  No hi ha res doncs que aportin per fer una societat certament lliure. En el món ho són la majoria, és la supremacia de les mentides amb les que  han creat l’espina dorsal del poder en que s’han estructurat, les mentides establertes i fortament consolidades per els homes armats.  Les dues nacions-estat mencionades, la realitat les hem d’ubicar com espais de gestes armades glorioses i moltes el que són és la simplicitat mental que anoten en l’haver nacionalistes fortament militaritzat amb un gran embalum d’entelèquies. Són puntals polítics i en el dos esmentats  treuen els incisius dentals per mossegar millor, militaritzats amb avantatges de poder i l’econòmic envers el món del treball, i del patrimonial que han créixer a benefici del seu gaudir, la felicitat i els honors que aprecien amb el pit inflant, tanmateix és la columna vertebral on s’enlairen les glòries de la “unidad” espanyola i la “grandeur”  francesa al mateix sac les dues.   La terminologia nacionalista, exactament també igual la religiosa i un llarg etcètera; en faig un petit relat, com a paradigmes d’ironies mordaces, podem començar per uns d’amplis, no hi ha prioritaris, però d’entrada del nacionalisme i les creences religioses. 

La que en terminologia espanyola és Catalunya i els seus ciutadans veïns que són alhora variants de parla catalana valencians, balears pitiüsos, i les sis comarques de Catalunya Nord sota domini polític-militar francès, la que és Catalunya estricta amb quatre demarcacions denominades terra dels vençuts o sigui províncies, com les va denominar el ministre Javier de Burgos l’any 1833. 

Ficant-nos ardorosament en temes actuals, i contemplant que al crear les províncies ens va quedar de Catalunya tres comarques en territori d’Aragó,  qüestió sense importància actual, però  caldria la seva anàlisi en cas de caminar cap a la unitat veritable, partint de la llibertat en majúscula, llibertat és una, quan el règim o règims – mirant-t’ho a nivell mundial- creadores de diversitat de llibertats escatimen amb fosques manipulacions la que és mereix amb tota plenitud la paraula. La seva excel·lència democràtica, que dóna al poble el demos:  poble i la cracia:  poder  que n’han de gaudir totes les poblacions persona a persona  tot el poble usant-la com a sistema polític vigent si roman establert clarament en llibertat i igualtat i en  permanència social. Recreant-nos en l’Espanya de la “unidad” i la França de la “grandeur”,  i el seu significat, si en cerquem un valor és tan insignificant que se’n pot dir morralla.

Grans sarcasmes fets per crear-se les classes dominants i sumant-t’hi  la totalitat de  poders fàctics, molts tanmateix ocults;  les plataformes de poder dedicades cultivant totalment a l’ampliació il·limitada dels seus haver en l’economia i en la política. La realitat dels embats civilitzadors? dels imperis, amb els grans mèrits de les guerres han causat un fort trencament de la civilitat i civisme en la configuració dels pobles. Situats a Catalunya, la realitat estructural és l’acarnissament en el producte de tota la mà d’obra dels treballadors. A més dels desmesurats profits econòmics extrets a través d’una fiscalitat farcida d’incívica irresponsabilitat. La maldat contra tota la població, hem de recordar que fa pocs anys el rei Felipe VI, que li dic V+I. El monarca plenament t Borbó, va fer un discurs per fer el trasllat de les empreses catalanes. 

Els tems del sector de l’energia les situades a Catalunya, ja la dècada de 1970 a 1980 van centralitzar-les a la metròpoli amb el canvi de denominació, les marques les van espoliar  i adquiriren noms nous.  Els  grans beneficis de les empreses productores catalanes, ja havien muntat els graons dedicat amb passió posseïdora el tema financer ja l’havien triomfat per el nacionalisme superb el 1931, buidant el Banc de Catalunya dels capitals que gestionaven foren espoliats, un  fou la Campsa.    El maig del 2021, segle on la civilització hauria de ser més evolucionada, s’estan recreant  els poders i els partits polítics que els hi donen ple suport hem de veure que els presos polítics en una jugada on situa l’estat espanyol en la prehistòria de la inquisició, remenen l’escudella dels indults, com una impresentable gràcia, i realment sent un mostra de les poderoses porres, han de portar les persones víctimes d’aquest incívic acarnissament el tema  del presos polítics a Europa on el TEDH,  tribunal europeu de Drets Humans pugui emetre el parer sentenciant  el que ha de ser la justícia, el progrés la humanitat que hauria de ser una confederació per viure en la totalment  la unitat certa  comprovable  i invulnerable , que és la llibertat de tots els elements per poder generar-la i gaudir-ne. Cal la resolució de l’amnistia  i l’autodeterminació que assenyala l’art. 30 dels Drets Humans Universals, i ai las! la Constitució que deu ser la Carta Manga, on tenen mal situada la lletra “g”. En els articles 10 i 93, es remarca que estan inspirats en els citats Drets  esmentats.        

- Publicidad -

Relacionadas

- Advertisement -
- Publicidad -

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

Amnistía Internacional acusa a laboratorios de negarse a aumentar el suministro de vacunas

Las empresas farmacéuticas responsables de las principales vacunas contra la covid-19 se niegan a participar en iniciativas para aumentar el suministro mundial de vacunas...

Los Presupuestos, en juego entre las exigencias soberanistas y la Ley de Vivienda que reclama Podemos

El ministro de Presidencia, Félix Bolaños, ha iniciado esta semana parlamentaria los encuentros con los grupos del Congreso para tratar de conseguir los votos...

La Inquisición de Vox emprende su «caza de brujas» en el Parlamento

Vox ha vuelto a montar un nuevo altercado en el Congreso de los Diputados. Esta vez el encargado de liarla ha sido el diputado...

Indulto a Pablo Hasel: la fiscalía se opone por la comisión de múltiples delitos

La Fiscalía de la Audiencia Nacional ha hecho público hoy su posicionamiento sobre la solicitud del indulto al rapero catalán Pablo Hasel. Su respuesta...
- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

Amnistía Internacional acusa a laboratorios de negarse a aumentar el suministro de vacunas

Las empresas farmacéuticas responsables de las principales vacunas contra la covid-19 se niegan a participar en iniciativas para aumentar el suministro mundial de vacunas...

Los Presupuestos, en juego entre las exigencias soberanistas y la Ley de Vivienda que reclama Podemos

El ministro de Presidencia, Félix Bolaños, ha iniciado esta semana parlamentaria los encuentros con los grupos del Congreso para tratar de conseguir los votos...

La Inquisición de Vox emprende su «caza de brujas» en el Parlamento

Vox ha vuelto a montar un nuevo altercado en el Congreso de los Diputados. Esta vez el encargado de liarla ha sido el diputado...

Indulto a Pablo Hasel: la fiscalía se opone por la comisión de múltiples delitos

La Fiscalía de la Audiencia Nacional ha hecho público hoy su posicionamiento sobre la solicitud del indulto al rapero catalán Pablo Hasel. Su respuesta...