Llarena ha(uria) d’anar a declarar a Bèlgica i alguns s’han escandalitzat perquè inicialment el govern espanyol no volia pagar-li la defensa. Deixant de banda ‘tecnicismes’ com que la denúncia no té a veure amb la seva feina de jutge sinó amb declaracions fetes a títol personal, no siguem hipòcrites. Que l’Estat, en majúscules, defensi els seus magistrats, funcionaris i ciutadans arreu del món és quelcom que tots voldríem. Però que no siguin hipòcrites els altres tampoc i pretenguin evitar que nosaltres defensem la nostra gent per tots els mitjans, també.

 

AUTOCARS A EL CATLLAR

Aquest diumenge, 2 de setembre, organitzem autocars per anar a la presó de El Catllar i donar suport a la presidenta Forcadell just el dia que farà cinc mesos que la tenen empresonada. Recordem-ho sempre: presó preventiva!

Els autocars sortiran des de “la Tassa” a dos quarts de cinc de la tarda i el tiquet val 8 euros. O sigui que ja ho sabeu: reserveu per telèfon, whatsapp o telegram al 696 890 429 (Ramon). El pagament es farà a l’autocar mateix.

 

CAMINADA PER LA LLIBERTAT

La participació va ser un èxit. Aquesta segona caminada organitzada per ANC Tàrrega va aplegar més gent encara que la de l’any passat. Tot seguit reproduïm bona part de la presentació que va fer Antoni Colomé per donar el tret de sortida.

»Temps enrere, en relació a la participació ciutadana en l’activitat pública, sentíem parlar en termes de desafecció per la política. La gent repetia que els polítics només busquen la cadira i el propi benefici… Darrerament, i afortunadament, ja no se senten gaire aquestes afirmacions.

»Diuen que cada país té els polítics que es mereix. Penso que som un gran país perquè els nostres polítics no poden ser millors. Remarco el de “els nostres”. Ens han donat el seu temps, han arriscat el seu patrimoni, les seves famílies i la seva llibertat.

»Sí que sento a dir que estem cansats. I és cert. I per això us vull agrair que avui estigueu aquí, en aquest acte de suport a tots els represaliats, empresonats i exiliats. La situació que viuen els nostres conciutadans només es pot fer suportable si nosaltres, al carrer, els manifestem aquest suport. Els ho devem.

»Siguem actius i, sobretot, intel·ligents. No ens amoïnem perquè ens treguin les estelades i els llaços. És símptoma de la desesperació dels qui els treuen i dels que els paguen per fer-ho. Si en treuen, posem-ne el doble. La seva actitud destructiva també els minva la seva moral. Els fa actuar de forma irracional i acaben cometent errors. No doneu més importància a les seves accions, tret de quan actuen amb violència. No tenen prou efectius i busquen publicitat per magnificar la poca incidència. No els feu aquest favor. Aprofitem la seva escomesa per fer-los caure en el seus propis paranys. Enteneu-ho metafòricament.

»Participeu en totes les activitats que pugueu i ajudeu a engrandir i a donar força a les entitats sobiranistes fent-vos-en socis. Veniu a les nostres reunions i compartiu les vostres idees i els vostres projectes.

 

L’11-S SORTIREM A LES 12:00

Ja hem confirmat l’hora de sortida dels autocars des de Tàrrega cap a Barcelona d’aquesta Diada. Serà, com l’any passat, a les dotze del migdia, des de “la Tassa”, al carrer Joan Tous.

Els tiquets valen 10 euros i encara ens en queden, però val més que no espereu a darrera hora si voleu assegurar-vos que no us quedeu sense. Els podeu comprar al nostre local (C. Carme, 4), a la nostra parada del mercat dels dilluns, i també al Bar de les piscines, Còpies Maite i Viatges Gris.

Com a novetat, a banda de fer la inscripció per internet a diada.assemblea.cat, des de fa uns dies també es pot fer per telèfon trucant al 93 665 98 57 de dilluns a divendres de 10 a 2 del migdia i de 4 a 8 del vespre.

 

MARXA DE TORXES

Acabem recordant que enguany el calendari de la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega ens permetrà celebrar la Marxa de Torxes el dia que toca, que és la vigília de la Diada, el dia 10. També recuperem el punt de sortida tradicional, la plaça dels Comediants. L’arribada serà a la Plaça de les Nacions. A partir de les 9 del vespre començarà el repartiment de torxes i a les 10 la pròpia Marxa.

Si no voleu esperar al dia 10, podeu comprar anticipadament el tiquet de la vostra torxa al nostre local, al del Casal Popular el Rostoll, a Còpies Maite i Viatges Gris.

¿Quieres recibir las novedades de Diario16?

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

diecinueve − dieciocho =