domingo, 4diciembre, 2022
12.9 C
Seville

Desemmascarats

Alexandre Pineda Fortuny
Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

- Publicidad -
- Publicidad-

Treure’ls les màscares. Encapçalo amb l’optimisme propi de l’activitat que el poble està donant en el camí cap a la república, sabíem d’antuvi que seria feixuc. Desemmascarar tot el règim espanyol del Reino, amb una història constantment provocant el mal viure de la ciutadania, és la situació on ha arribat l’imperialisme brutalment vibrant, desplegat amb dura i dogmàtica fe i la força dels privilegiats, creient estar al món per la gràcia de ser la “unidad de destino en lo universal”. Són d’esperit dominador imperialista. d’experiència adquirida en les seves conquestes armades a Amèrica amb fúria destrossaren físicament totes les persones i pobles sencers de la geografia central i la del sud. Tot és metafísica, virtualitat, fantasia el monstruós genocidi tergiversant-t’ho escandalosament el presenten com glòries pàtries, amb repetits credos amb pretensions d’haver cristianitzat amb l’espasa els nadius, i d’haver escrit per el món una gran història.

La idiolatria a Espanya és un ús socialitzat pel Reino-estat, amb l’eficàcia de les castes del reialme, arma útil dels jerarques de gran profit i disposant de grans masses de seguidors clars súbdits de ment torbada, d’aquests hi ha que són igual súbdits i badocs contents que els diguin ciutadans, sense deixar de ser l’ornament del discurs dominador amb verinosa munició.

En el creixement de l’extrema dreta, al País Valencià, Balears i Catalunya, no ens és cap novetat valencians i illencs, patiren la continuïtat franquista dita transició d’ençà del primer de la Constitució, per obra i gràcia del maneig manipulador que propicia la llei, disposaren fons públics per consolidar tota l’extrema dreta existent i en crearen de nova, al Principat no els calia, dels falangistes era la feina, a La Franja la mateixa gentussa. Tanmateix el creixement exponencial de l’actualitat es justifica a l’haver arrelat a Catalunya la dignitat del poble, reclamant la devolució dels Drets i Constitucions arrabassats a mata-degolla a partir del 1714, tirania vigent ja avançat el segle XXI, nodrida la digna revolta amb l’independentisme nascut el 1714, l’eina de caminar cap a la república nucli de tot el poble i tots els valors que els pertany en democràcia. A Espanya està incorporant-se noves formes com Vox, perill ultra falangista franquista hitlerià, agreujat amb el pacte amb grans ultres americans com Esteve Branon, plegats a Europa volen instaurar un nou nazisme, inspirats en la retrògrada història del feudalisme espanyol. Cert Branon va catapultar la joia de Trump. Amb idees nacionalistes populistes, i nacional catolicisme, que els traslladen a Isabel la catòlica, imposant la religió per cohesionar la “unidad” tot un moviment ancorat en grans errors de la humanitat amb títol civilitzador i sent la brutal inquisició. Analitzant-ho des d’òptica racional, desplega una perspectiva on el cristianisme de “cruzada” l’espasa eina essencial, no costa veure que són fets anticristians, a l’inrevés del que diuen els evangelis de pau estimació amor envers les persones. Més endavant Sant Ramon de Penyafort, s’adonà de la salvatjada i va difondre la doctrina amb la paraula i fets de “missió”, i mestratge de pedagogia, una bona decisió. Tot el pretès ideari repetint bestieses dels homes és una simplicitat d’estat d’idiòcia. Proposant la criminal tergiversació del Crist dient “deixeu que els nens s’atansin a mi”, en racisme de ku klux klan només hi accepten els nacionalistes de raça. Nova església acumuladora de riquesa i poder, i acomboiant als dictadors sota pal·li. S’han de quedar amb Vox, C’s, PP, SCC., i tota l’extensa extrema dreta. Hem d’arraconar-los amb qualitats democràtiques per el bé social.

La idolatria fidelitza els ramats intoxicant-los amb idees retrògrades, i les manades lluint la tara masclista, d’una societat espanyola situada mil anys enrere desconeixent l’ètica, naturalitzen el masclisme des dels jutjats, i els jutges usurpant feina als botxins. Apetències antropòfagues mostrades en agressions als drets civils. Hem de fonamentar els progrés social en l’eminència científica empírica que atresoren moltes persones. La moral canvia pel moment històric de la societat on vivim, incorporant-t’hi els principis evolutius de progrés humà i humanitari, vivint la imprescindible i impol·luta ètica. És peremptori no oblidar la mala moral que hi ha en costums basats dels molt portadors de pistola al cinturó.

Advertisement

Sotgem la malvolença instaurada, hi ha la segura i majoritària situació dels treballadors/es, per a subsistir i poder cobrir totes les despeses de família, sense esmentar la munió de persones que no tenen llar ni feina. Escandalós i incívic. Hi ha pocs articles socials de l’Espanya d’una Constitució que proclama el compromís dels estaments públics de garantir l’habitatge per tots els espanyols, i que vigilaran que no es produeixin especulacions del sòl ni de l’obra. Inversemblant és fer lleis per incomplir-les per sistema, amb l’agreujant de tant en el sòl com els habitatges n’han fet i en fan un fabulós negoci, són justament els que lloen la llei màxima incomplint-la, caldria penalitzar-los. Ensems amb discurs hipòcrita de dolç i fastigós eufemisme, tractant amb infàmia i insults als demòcrates cridant amb esgüells de rates els adversaris de l’establishment com som els catalans/es de vulnerar-les essent mentides, a voltes interpretacions ajustades a la literalitat de lletra tergiversant-ho per interessos espuris d’estat, capitanejats per Felipe VI.

Rivera i d’altres energúmens de la mateixa estirp, grup vesànic o com vulgueu dir-ho, a Sant Andreu de la Barca, en una demostració de guerra atacs brutals guàrdies civils anant a la fiscalia, denunciant el què no és denunciable, mentides insultats a l’institut, als professors assetjament dels mitjans de la caverna, d’escrits i filmacions, manifestacions ultres, banderes amb simbologia feixista. La crema nazi de llibres és poc. Segles: Decrets de Nova Plata dels XVIII, de vigència actual, guerres, cops d’estat contra Catalunya, bombardejar Barcelona cada 50 anys gavadals d’agressions bèsties, repressions dictadures rere tiranies, absolutismes de vandàlics monarques. Ara assetjar l’Institut de Sant Andreu de la Barca, amb pintades difamatòries amb adjectius propis dels autors, Albert Rivera d’executor el del Congrés ensenyant un mapa dels Països Catalans, expressió del 1886 a Catarroja per recuperar els danys de la maldat del nacionalisme, envers la cultura la llengua la història de l’estructura política espanyola colonitzadora, vibrant d’imperialisme, de Catalunya Nord (separada del Principat el 1659 obsequi del rei espanyol al francès), de La Franja de Ponent terra dels vençuts (províncies) de Javier de Burgos ministre l’any 1834. Arrimadas a TV3. ensenyant una pintada en la botiga de la mare de Rivera, escàndol la trampa amagant tota la porta signada pel PP. C’s fundat per consumar el genocidi de la llengua catalana, i engrescats volen la solució final, venint del XVI, per un que té universitat a la metròpoli, el 1717 Felipe V, a Cervera inaugurant la Universitat en llengua castellana, havent-ne tancat set de catalanes, espoliant-les va finançar la castellana, encertat rector del “lejos de nosotros la nefasta costumbre de pensar” Millan Astray, cridant el 1936 general de Franco “muera la inteligencia” grotesca floreta d’Espanya

Casado vol la reconquesta, clar imperialisme, la colònia catalana cal conservar-la pels fruits materials que proporciona, “majestad vuestro mayor y principal negocio és Catalunya, imponiendo la leyes de Castilla” i el fatu orgull patri que genera: «Viva el rei» a cada frase remarca. Rivera, Casado, Vox, tot són Falange que aquests dies, en un míting esplendorosament ultra, cantaven el «que en España empieza a amanecer» el «volveran banderas victoriosas» tot és una renovada i antiga anacrònica «cruzada» la d’Amèrica, la de massa guerres espanyoles contra Catalunya, Inquisició amb fogueres cremant heretges, d’assegurada i simple desafecció als reis. Bombardeigs cada 50 anys de Barcelona, derruint l’economia per arreu en demofòbia naturalitzada, i la catalanofòbia gran motor a propulsió aerodinàmica, columna vertebral de la España Ñ, de N en boina, es pot situar al paleolític, la civilització i l’ètica són conceptes d’alta moral que desconeixen. En democràcia? han volat de Catalunya, les indústries de l’energia, FECSA, CATALANA de GAS, que Duran Farell havia portat el gas natural d’Algèria, indústries i negocis de tots els àmbits. Franco: “hemos de destrozar la economia catalana” Queipo de LLano, “Haremos de Cataluña un desierto”, tota una màgia imperialista de tafurers (trileros).

Les salvatjades a l’Institut de de Sant Andreu de la Barca, venen amb la companyia de sindicats ultres, guàrdies civils motivats per la brutal guerra plena de mentides. Dient de formació d’odi contra Espanya, quan en tenen l’exclusiva de segles. Des del 1503 existeix una censura dels catòlics, per fer críptiques les salvatjades d’Amèrica, van millorar-ho cada dècada, i reis successius. Amaguen els historiadors que expliquen l’espasa creadora del Reino i elogien Catalunya, exemple un dels silenciats, Fco. Elias de Tejada. Fantasies de romanticisme històric tergiversant els fets. El genocidi americà convertit el genocidi amb l’alçaprem de Déu en glòries èpiques, amb un part exprés. L’operació Weyler general a la Setmana Tràgica de Barcelona el 1905. L’operació Catalunya (frase que amaga, el “a por ellos” “la colònia no la perderemos és posesión de Espanya). 31.000 mil milions espantant les entitats bancàries. Felipe VI, telefonant a les multinacionals estimulant-los per anar a Espanya, fins i tot telefonant a la SEAT. Creant provinents del franquisme falangisme un reguitzell de botxins vestits amb toga de jutges inculpant a innocents persones, real enyorança de la Inquisició.

- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
Advertisement

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

- Publicidad -

lo + leído