jueves, 16septiembre, 2021
26.7 C
Seville

Desemmascarats

Alexandre Pineda Fortuny
Profesionalmente junto a mi mujer. gran modista, muy jovenes, empezamos una carrera creando un pequeño taller, yo siguiendo su empuje y capacidad de trabajo, aprendí diseño y patronaje, bajo su supervisión más que a través de la academia. Logramos montar una tienda, sin abandonar el taller. Hemos tenido cuatro hijas, Griselda, Munsa, Nausica i Idris, hoy van de 57 años a 47. Ni ella ni yo con capacidad, de éxito económico, si nuestras ayudantes fueron y son aun algunes amigas. Groucho Marx, tiene aquella frase "Saliendo de la nada, he llegado a las más altas cumbres de la miséria". Algun socio, puntual, si supieron hacerse ricos. Somos una família muy cohesinada con las hijas y les tres nietas y dos nietos. Cuando cumpli 80 años, una fiesta y un album esplendido, para el aniversario de mi mujer familiarmente i amistades Pepa.. la mayor ha hecho un vídeo de 40 minutos muy emotivo. Políticamente siendo patron asistia la les manifestaciones del 1 de noviembre, con veinte y pocos años y a las del 11-S, siempre me he sentido libertario, pero influenciado, acertadament por Joan Ballester, y de Manuel de Pedrolo, me hicieron ver que una sociedad libertaria, necesitava un apoyo de la población masivo, i tal vez total. Pedrolo, el 1980 en el Fossar de les Moreres, donde haya enterrados,valencianos, mallorquinesy eivissencs unto a las catalanes que sucumbieroon el 1714. hablando con Pedrolo, le pregunté por sus artículos "Cròniques colonials" ya es he terminado, acordamos pubicarlas en un libro, que me dió el privelegio de prologarlo, junto a una compañera, Imma Albó, ya fallecida. Mi paso al marxisme del PSAN. empezé asistiendo a clases con el temario de la lucha de clases, Jordi Moners, tradujo " El Capital" de Karl Marx, al catalan, Así hasta conocer el País valenciano, les Baleares, la Catalunya Nord, la Franja de Ponent, aprendiendo de activistes lúcidos, El 2017, se deshizo el partido, en el Espai Vilaweb, de VicePartal, mienbro destacado del PSAN, Pep Guia, catedratico de matematicas en la Universidad de Valencia.dirijió el partido en la ultima epoca. Somos amigos y a menudo nos intercabiamos pareceres de la actualidad..
- Publicidad -

análisis

Casado queda como un homófobo ante toda Europa

A Pablo Casado ya lo ven como un tipo raro en Europa. ¿Cómo puede ser que el jefe de la oposición española, o sea...

El nivel del mar habrá subido un metro en el año 2100 sin que podamos hacer nada por evitarlo

La pandemia del covid no ha retrasado el agravamiento de la crisis climática. A diferencia de lo que se podía pensar tras los primeros...

El Repaso del 16 de septiembre: la jugada de ERC y del PSOE en la mesa de diálogo, la guerra a las eléctricas, los...

Como cada día analizamos las principales noticias de actualidad en El Repaso. Puedes ver nuestro Repaso de hoy en el siguiente video. Hablamos de...

Casado encara la segunda parte de la legislatura con un Gobierno fuerte y el PP dividido

Pablo Casado va camino de certificar otra semana negra para el PP, quizá una de las peores de los últimos tiempos. Mientras Pedro Sánchez...
- Publicidad-

Treure’ls les màscares. Encapçalo amb l’optimisme propi de l’activitat que el poble està donant en el camí cap a la república, sabíem d’antuvi que seria feixuc. Desemmascarar tot el règim espanyol del Reino, amb una història constantment provocant el mal viure de la ciutadania, és la situació on ha arribat l’imperialisme brutalment vibrant, desplegat amb dura i dogmàtica fe i la força dels privilegiats, creient estar al món per la gràcia de ser la “unidad de destino en lo universal”. Són d’esperit dominador imperialista. d’experiència adquirida en les seves conquestes armades a Amèrica amb fúria destrossaren físicament totes les persones i pobles sencers de la geografia central i la del sud. Tot és metafísica, virtualitat, fantasia el monstruós genocidi tergiversant-t’ho escandalosament el presenten com glòries pàtries, amb repetits credos amb pretensions d’haver cristianitzat amb l’espasa els nadius, i d’haver escrit per el món una gran història.

La idiolatria a Espanya és un ús socialitzat pel Reino-estat, amb l’eficàcia de les castes del reialme, arma útil dels jerarques de gran profit i disposant de masses de seguidors súbdits de ment torbada, d’aquests hi ha que són igual súbdits i badocs contents que els diguin ciutadans, sense deixar de ser l’ornament del discurs dominador amb verinosa munició.

El creixement de l’extrema dreta, al País Valencià, Balears i Catalunya, no ens és cap novetat valencians i illencs, patiren la continuïtat franquista dita transició d’ençà del primer de la Constitució, per obra i gràcia del maneig manipulador que propicia la llei, disposaren fons públics per consolidar tota l’extrema dreta existent i en crearen de nova, al Principat no els calia, dels falangistes era la feina, a La Franja la mateixa gentussa. Tanmateix el creixement exponencial de l’actualitat es justifica a l’haver arrelat a Catalunya la dignitat del poble, reclamant la devolució dels Drets i Constitucions arrabassats a mata-degolla començada el 1714, tirania vigent avançat el segle XXI. Digna revolta de l’independentisme nascut el 1714, és l’eina de trànsit cap a la república nucli de tot el poble i tots els valors que ens pertany en democràcia. Espanya està incorporant noves formes com Vox, perill ultra falangista franquista hitlerià, amb el pacte amb ultres americans com Esteve Branon, plegats a Europa volen instaurar un nou nazisme, inspirats en la retrògrada història del feudalisme espanyol. Branon va catapultar Trump. Nacionalisme populista, i nacional catolicisme, portats a Isabel la catòlica, imposant la religió per cohesionar la “unidad” tot un moviment ancorat en errors de la humanitat amb títol civilitzador i sent la brutal inquisició. Analitzant-ho des d’òptica racional, hi ha la perspectiva on el cristianisme de “cruzada” l’espasa eina essencial, no costa veure-hi fets anticristians, a l’inrevés del que diuen els evangelis de pau, estimació amor envers les persones. Més endavant Sant Ramon de Penyafort, s’adonà de la salvatjada i va difondre la doctrina amb la paraula i fets de “missió”, i mestratge de pedagogia, una bona decisió. Tot el pretès ideari repetint bestieses dels homes és una simplicitat d’estat d’idiòcia. Esteve Branon proposa la criminal tergiversació del Crist dient “deixeu que els nens s’atansin a mi”, en racisme de Ku Klux Klan només hi accepten els nacionalistes de raça. Nova església acumuladora de riquesa i poder, i acomboiant als dictadors sota pal·li. S’han de quedar amb Vox, C’s, PP, SCC., i tota l’extensa extrema dreta. Hem d’arraconar-los amb qualitats democràtiques per el bé social.

La idolatria fidelitza els ramats intoxicant-los amb idees retrògrades, i les manades, amb testosterona masclista, d’un espanyolisme situat mil anys enrere desconeixent l’ètica, naturalitzen el masclisme des dels jutjats, usurpem els jutges feina als botxins. Apetències antropòfagues mostrades en agressions als drets civils. Cal fonamentar el progrés social en l’eminència científica empírica que atresoren moltes persones. La moral canvia pel moment històric de la societat, incorporant-t’hi els principis evolutius de progrés humà i humanitari, vivint la imprescindible i impol·luta ètica. És peremptori no oblidar la mala moral que hi ha en costums basats dels qui porten pistola al cinturó.

Sotgem la malvolença instaurada, hi ha la segura i majoritària situació dels treballadors/es, per a subsistir i poder cobrir totes les despeses de família, sense esmentar la munió de persones que no tenen llar ni feina. Escandalós i incívic. Hi ha pocs articles socials de l’Espanya d’una Constitució que proclama el compromís dels estaments públics garants d’habitatge per tots els espanyols, i que vigilaran que no es produeixin especulacions del sòl ni de l’obra. Inversemblant és fer lleis per incomplir-les per sistema, agreujat tant en el sòl com els habitatges n’han fet i en fan un fabulós negoci, són justament els que lloen la llei màxima tot incomplint-la: entrant en causa penal, cuirassat en la impunitat total. Dolç discurs hipòcrita de fastigós eufemisme, tractant amb infàmia i insults xiscles esgüells de rates als demòcrates desafectes a l’estatu quo: som els catalans/es menteixen que les vulneren, hi ha la interpretació ajustada a la literalitat, ho distorsionen per interessos espuris d’estat, capitanejats per Felipe VI.

Rivera i d’altres energúmens de la mateixa estirp, grup vesànic o com vulgueu dir-ho, a Sant Andreu de la Barca, en una demostració de guerra atacs brutals, guàrdies civils anant a la fiscalia, denunciant el què no és denunciable, mentides insultats a l’institut, als professors assetjament dels mitjans de la caverna, d’escrits i filmant manifestacions ultres, banderes amb simbologia feixista. La crema nazi de llibres és poc. Segles: Decrets de Nova Plata dels XVIII, de vigència actual, guerres, cops d’estat contra Catalunya, bombardejar Barcelona cada 50 anys gavadals d’agressions bestials, repressions, dictadures, tiranies, absolutisme vandàlic de reis. Assetjar l’Institut de Sant Andreu de la Barca, amb pintades difamatòries d’adjectius apropiats als autors, Albert Rivera d’executor el del Congrés ensenyant un mapa dels Països Catalans, expressió del 1886 a Catarroja per recuperar els danys de la maldat del nacionalisme, envers la cultura la llengua la història de l’estructura política espanyola colonitzadora, vibrant d’imperialisme, de Catalunya Nord, separada del Principat el 1659 obsequi del rei espanyol al francès. Gibraltar regalat a perpetuïtat als anglesos a canvi d’abandonar l’exèrcit català, en lluita contra l’usurpador Felipe V.

C’s fundat per consumar el genocidi de la llengua catalana, i engrescats volen la solució final, ve del XVI, d’un que té universitat a la metròpoli, el 1717, Felipe V, a Cervera va inaugurar la Universitat en llengua castellana, havent-ne tancat set de catalanes, espoliant-les va finançar la castellana, el rector Queralt d’ell és el “lejos de nosotros la nefasta costumbre de pensar” Millan Astray, general de Franco cridant el 1936 “muera la inteligencia” grotesques floretes d’Espanya.

Casado vol la reconquesta, clar imperialisme, la colònia catalana cal conservar-la pels fruits materials que proporciona, “majestad vuestro mayor y principal negocio és Catalunya, imponiendo la leyes de Castilla” i el fatu orgull patri que genera: «Viva el rei» remarcat a cada frase. Rivera, Casado, Vox, tot són Falange que aquests dies, en un míting esplendorosament ultra, cantaven «que en España empieza a amanecer» tota una renovada i antiga anacrònica «cruzada» la d’Amèrica, guerres contra Catalunya. Focs, la Inquisició cremant heretges, eren desafectes als reis. Bombardeigs cada 50 anys de Barcelona, derruint l’economia arreu, l’odi naturalitzat. El motor de la catalanofòbia amb propulsió aerodinàmica, columna vertebral de la España d’N en boina, situada al paleolític, desconeguda la civilització i l’ètica. En “democràcia” ha volat de Catalunya, indústries de l’energia, FECSA, CATALANA de GAS, Duran Farell va portar el gas natural d’Algèria, indústries i negocis de tots els àmbits. Franco: “hemos de destrozar la economia catalana” Queipo de LLano, “Haremos de Cataluña un desierto”, tota una màgia imperialista de tafurers (trileros).

Les salvatjades a l’Institut de de Sant Andreu de la Barca, venen amb la companyia de sindicats ultres, guàrdies civils motivats per la brutal guerra plena de mentides. Dient de formació d’odi contra Espanya, d’exclusiva seva. El 1503 crearen la censura els catòlics, amagant les salvatjades a Amèrica, millorades successivament. Silencien historiadors que expliquen l’espasa creadora del Reino i elogien Catalunya, exemple, Fco. Elias de Tejada. Èpiques de victòries tergiversant els fets. El genocidi americà convertit amb l’alçaprem de Déu i Glòries. Weyler general a la Setmana Tràgica el 1905 per assassinar el creador de l’Escola Moderna, Francesc Ferrer. L’operació Catalunya :“a por ellos” amaga “la colònia no la perderemos és posesión de Espanya”. Felipe VI, telefonà a multinacionals estimulant-los per anar a Espanya, fins i tot a la SEAT.

Del franquisme falangisme un reguitzell de botxins vestits amb toga de jutges inculpant a innocents persones, clara enyorança de la Inquisició.

- Publicidad -

Relacionadas

- Advertisement -
- Publicidad -

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

últimos artículos

Ana Rossetti subrayada: EL LIBRO DE LAS CIUDADES

Hace ya años, no sé exactamente cuantos, que tengo el vicio no sólo de subrayar frases o palabras en los libros, sino también de...

La Seguridad Social cerrará septiembre con un aumento aproximado de 80.000 afiliados

Este mes la Seguridad Social, descontando la estacionalidad y el efecto calendario, concluirá previsiblemente con 19,56 millones de afiliados, lo que supone un aumento...

¡Pedazo de mundial de F1 que estamos teniendo!

Sí, vale, de acuerdo, la FIA es pura MaFía, y la sanción a Verstappen por lo sucedido en el Gran Premio de Italia ha...

Casado queda como un homófobo ante toda Europa

A Pablo Casado ya lo ven como un tipo raro en Europa. ¿Cómo puede ser que el jefe de la oposición española, o sea...
- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

Ana Rossetti subrayada: EL LIBRO DE LAS CIUDADES

Hace ya años, no sé exactamente cuantos, que tengo el vicio no sólo de subrayar frases o palabras en los libros, sino también de...

La Seguridad Social cerrará septiembre con un aumento aproximado de 80.000 afiliados

Este mes la Seguridad Social, descontando la estacionalidad y el efecto calendario, concluirá previsiblemente con 19,56 millones de afiliados, lo que supone un aumento...

¡Pedazo de mundial de F1 que estamos teniendo!

Sí, vale, de acuerdo, la FIA es pura MaFía, y la sanción a Verstappen por lo sucedido en el Gran Premio de Italia ha...

Casado queda como un homófobo ante toda Europa

A Pablo Casado ya lo ven como un tipo raro en Europa. ¿Cómo puede ser que el jefe de la oposición española, o sea...