Abans d’entrar en matèria voldríem fer esment de dues declaracions recents.

Una, la ‘genialitat’ de P. Sánchez referint-se als independentistes com a «minoria majoritària», trepitjant els talons a M. Rajoy quan, parlant de Bárcenas, va dir que «nada es cierto salvo algunas cosas».

Molt pitjor va ser Iceta condicionant la sentència del judici als presos polítics en funció del «clima social». Separació de poders typical Spanish on alguns polítics ja saben que faran els jutges.

 

11-S, MÉS GENT QUE MAI

Les inscripcions a la web diada.assemblea.cat sembla que van a ritme inferior a altres anys. Perquè la gent no té intenció d’anar-hi? No ho sembla pas. Potser estem cansats d’haver-nos d’inscriure i ja sabem tots com funciona, de forma que no se li dóna tanta importància a la inscripció.

El que des de Tàrrega per la Independència tenim clar és que l’assistència serà superior a la de l’any passat, malgrat que estiguem fent menys inscripcions. Ho sabem perquè estem venent més samarretes que l’any passat, i això que ja va ser de rècord. Si el 2017 en vam despatxar unes 1.400, enguany passem ja de les 1.900 a falta d’una setmana (les xifres són de dimarts).

Pel que fa als autocars, també n’estem fent més. Si l’any passat vam fer un equivalent a dotze autocars normals, enguany anem pel catorzè quan encara falten set dies. Estem intentant aconseguir-ne més però a hores d’ara ja és complicat, o sigui que probablement haurem de penjar el cartell de «tot venut» abans d’hora.

Amb tot, no deixeu de passar pel nostre local del carrer Carme. Ni que estiguem en plena Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, no deixarem d’obrir cap dia i mirarem d’atendre totes les peticions tant de places d’autocar com de samarretes mentre ens sigui possible.

 

QUÈ FAREM? LA GRAN ONADA

Aquest 11-S serà diferent. Anem a Barcelona a reivindicar el mandat de l’1-O: fer la República Catalana.

Es tracta d’una manifestació més austera que els últims anys, amb un missatge polític més potent i amb expressió lliure dels manifestants més que no pas una gran escenificació conjunta. Animem la gent a expressar-se amb contundència sonora (enginys casolans, instruments, estris per fer sorolls, la pròpia veu, etc.) d’una manera lliure i pacífica, i a dur les pancartes i els missatges que considerin oportuns per fer sentir la seva veu.

A les 4 de la tarda tothom haurà de ser al seu tram. A les 17:14 caldrà estar en un silenci absolut abans d’iniciar la gran onada. Començarà a Glòries i s’estendrà fins a Palau Reial. Un coet marcarà l’inici de l’onada i les banderes corall dels voluntaris en marcaran el ritme a mesura que avanci. Serà necessari restar en silenci fins que l’onada arribi al nostre tram. Mentre esperem, mantindrem les banderes, els cartells i tot el que portem, abaixat. Ho aixecarem tot i començarem a cridar just en arribar l’onada a la nostra alçada i seguirem fent-ho fins que tota la Diagonal sigui un clam eixordador.

 

RECOMANACIONS HABITUALS

L’hora de sortida dels autocars, com ja vam anunciar, serà a les 12 del migdia des de la Tassa (c. Joan Tous). Sigueu puntuals i mireu de venir amb temps per poder organitzar la sortida amb facilitat.

Abans, a les 10, hi haurà el tradicional acte institucional a la plaça de Rafael Casanova, a càrrec d’autoritats i entitats locals. Us convidem a assistir-hi i, com sempre, preguem màxim respecte per la majoria minoritària (abans era silenciosa) que no pensa com nosaltres.

Endueu-vos aigua, menjar, barret, crema solar, ràdio, mòbil ben carregat, cadireta si cal, i un calçat i roba còmodes, preferiblement la samarreta corall.

Com sempre, no respongueu a provocacions i, en cas d’haver-n’hi, no us hi enfronteu però mireu d’enregistrar vídeos o fer fotos de qualsevol aldarull que presencieu.

I també com sempre, en acabar deixem-ho tot net i endreçat. Els papers dels entrepans, les ampolles de plàstic, tota la brossa que puguem fer, o bé a les papereres o bé, millor encara, ja ho llençarem a casa.

 

DILLUNS 10-S, MARXA DE TORXES

Abans d’acabar, un breu recordatori per animar-vos també a venir a la setena edició a Tàrrega de la Marxa de Torxes.

Dilluns, a la plaça dels Comediants, venda de torxes a partir de les nou del vespre i sortida una hora més tard, a les deu. El recorregut acabarà a la plaça de les Nacions sense Estat.

Dejar respuesta

Comentario
Introduce tu nombre