domingo, 4diciembre, 2022
17.2 C
Seville

Amb més tranquil·litat, l’11-S en marxa!

“Hem de començar a preparar ja l'11-S per tal que sigui un nou clam d'unitat i transversalitat”

Salvador Bori
Salvador Bori
ANC TÀRREGA
- Publicidad -

análisis

- Publicidad -
- Publicidad-

Tot i que la denúncia de Fiscalia anava personalment dirigida a mi, en realitat a qui es mirava d’acusar és a l’Assemblea en el seu conjunt.

 

ARXIU PROVISIONAL DE LA CAUSA

Com ja deveu saber, el jutjat d’instrucció de Cervera va emetre la setmana passada una interlocutòria per arxivar la causa oberta per aquesta denúncia. Ara, per a que aquesta sentència esdevingui ferma, cal esperar que l’acusació no interposi recurs, cosa que té temps de fer fins aquest divendres. Ara bé, coneixent el pa que s’hi dóna, és més que probable que l’acabin presentant.

Advertisement

Amb tot, cal valorar com a molt bona notícia aquesta primera victòria. El jutge no només no veu delicte penal en la meva conducta sinó que fins i tot posa en dubte que hi hagués motius per prohibir l’acte de suport als Jordis per al qual havíem demanat permís. Vet aquí un extracte de la sentència:

»En primer lloc, l’acte inicialment convocat és discutible que tingués consideració d’acte de propaganda electoral a efectes delictius, tot respectant el criteri de la Junta Electoral Provincial a nivell administratiu per acordar-ne la prohibició. Així, es diu a la resolució que aquests actes busquen la llibertat dels “presos polítics” que anaven a les candidatures electorals per a les eleccions del 21 de desembre de 2017, per la qual cosa tenen naturalesa electoral.

»No obstant, l’acte inicialment previst a Tàrrega el 16 de desembre anava encaminat a homenatjar Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en ocasió del seu segon mes de presó provisional (i no a la resta de candidats que aleshores estaven en la mateixa situació), finalitat diferent a la de realitzar un veritable acte de campanya electoral perquè no s’anava a demanar el vot per ningú, sinó la posada en llibertat d’aquestes persones. D’altra banda, tot i que és públic i notori que Jordi Sànchez va concórrer a les llistes de Junts per Catalunya a les anteriors eleccions, no va ser el cas de Jordi Cuixart (que no es va integrar a cap candidatura), de manera que difícilment es pot demanar el vot per algú que no concorre a les eleccions. De fet, senyal que aquest acte no era electoral és que cada dia 16 tenen lloc concentracions per demanar la llibertat d’aquestes dues persones, per tant no va ser un acte aïllat i concret en període electoral.

En el text que vaig preparar per a la roda de premsa per fer pública la resolució, havia escrit que el jutge “havia mirat de curar-se en salut de cara a possibles recursos”, en referència al detallada que era la sentència. L’advocat em va fer notar que no era una expressió afortunada ja que el jutge no s’ha de curar en salut de res, motiu pel qual en fer la declaració vaig dir-ho d’una altra manera. Amb tot, en algunes de les còpies que es van repartir a la premsa no estava corregit i, ves per on, aquesta frase va ser la que van recollir la majoria de mitjans. Culpa meva per no parar més compte!

 

11-S FEM LA REPÚBLICA CATALANA

Hem de començar a preparar ja l’11-S per tal que sigui un nou clam d’unitat i transversalitat. Si per alguna cosa té sentit obrir un local de l’ANC durant aquests mesos d’estiu és per preparar la mobilització que culmina amb la Diada, però que engloba un munt d’activitats les setmanes anteriors. Aviat us parlarem d’iniciatives per fer una Caminada Urbana per la Llibertat o per anar a les presons.

De moment, però, com ja us avançàvem la setmana passada, podeu començar a comprar els tiquets d’autocar, a 10€, per anar a Barcelona. Els trobareu al local de l’ANC a Tàrrega (C. Carme, 4), a Còpies Maite, Viatges Gris i al Bar de les Piscines. Enguany no podrem comptar amb un clàssic que ens ha acompanyat cada any des que vam començar, el 2012, a organitzar autocars per la Diada. Aprofitem per agrair a Cistelleria Grau, i al Joan Carles en particular, la seva col·laboració tot aquests temps.

Us informem, també, que ja disposem de les samarretes per l’11-S, a 15€ com cada any. A banda del nou color, com a novetat cal comentar que hi ha el model habitual de samarreta d’home però n’hi ha dos de samarreta de dona: amb mànega i amb tirants. A banda de les samarretes per la canalla, a 8€.

N’hem demanat un miler, d’entrada, per evitar que se n’esgotin les existències de seguida, però no badeu, que ja sabeu que volen!

- Publicidad -

Relacionadas

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -

DEJA UNA RESPUESTA

Comentario
Introduce tu nombre

- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
- Publicidad -
Advertisement

últimos artículos

- Publicidad -
- Publicidad -

lo + leído

- Publicidad -

lo + leído